Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 20. 07:59, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Rózsa Dávid/Szép Márton

Zsinórban negyedszer győzött kosárcsapatunk

Zsinórban negyedszer győzött kosárcsapatunk

Sorozatban negyedik győzelmét söpörte be múlt hétvégén a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt NB II-es csapata. Mellette az utánpótlás is pályára lépett, a hétvége mérlege pedig két vereség, két győzelem lett.

SZKSE–Malév SC (Rózsa Dávid tudósítása)
Hétvégén NB II-es forduló zajlott Leányfalun, ahol az SZKSE csapata fogadta a Malév SC-t. A szentendreiek jó formában várhatták az összecsapást, hiszen a legutóbbi meccseiket megnyerték, és reménykedhettek, hogy a jó formát sikerül megtartani az erős ellenféllel szemben is.

Az első negyedet mindkét csapat nagy elánnal kezdte, ennek megfelelően komoly ponttermést láthattak a szurkolók. A hazai alakulatot azonban rögtön az első negyedben nagy érvágás érte, mikor egyik meghatározó játékosuknak megsérült a bokája és már nem is tudott visszatérni a pályára. A szentendreiek nem törtek meg, de gyors játékból egy kicsit jobban jött ki a vendégcsapat, így a negyed végére három pontos vezetést sikerült kicsikarnia 22-25-ös állásnál.

A második negyedben kicsit visszavettek az együttesek a tempóból a támadó oldalon. Mind a két csapat keményen védekezett, néha már-már a sportszerűség határát súrolva. A félidei szünetre továbbra is vendégvezetéssel érkeztek meg a játékosok, de a szentendrei csapat ekkor már csak egy pontos hátrányban volt 39-40-es állásnál.

A harmadik negyedben, újra a támadásé lett a főszerep mind két alakulat játékában, így újabb ponterős negyedet tudtak le, a vendégeknek azonban nem sikerült leszakítaniuk a hazaiakat, akik a negyed végén továbbra is egy ponttal lemaradva loholtak ellenfelük nyomában, 63-64-es állásnál.

A záró negyedben mind a két csapat feltett mindent egy lapra. Nagyon kemény védekezést mutattak, jó támadójátékkal. A rendes játékidő végére azonban nem sikerült eldönteni a mérkőzést, így 83-83-as állás után következhetett a hosszabbítás.

A ráadást már jobban bírták a szentendrei fiúk, köszönhetően a több jó teljesítménynek a padról, és végül egy nagyon izgalmas hajrá végén, négy pontos előnyt kiharcolva, 94-90-re megnyerték zsinórban a negyedik meccsüket is.

Szentendrei Kosárlabda SE


Az utánpótlás is pályán (Szép Márton összefoglalója)

A Gyerekcsapat is játszott a hétvégén, amely továbbra is a legjobb négy között szerepel a tabellán. A januári forduló, mely az első 4 helyezett részvételével zajlik le, ezúttal Leányfalun lesz.

A szombati gyerek fordulót és a felnőttek mérkőzését követően vasárnap a junior csapat is pályára lépett.

A mérkőzés végeredménye: KOKEC - Szentendrei KSE 80 – 44

Szentendrei KSE - Budaörsi KSE 68-63 (8-6,14-14,9-17,22-16,7-7,8-3)

Izgatottan kezdtük a mérkőzést, hiszen minden gyerek tudta, hogy a bajnokság legjobb csapatai vesznek részt ezen a játéknapon. Ennek is tudható be, hogy a tiszta helyzeteket is sorra elhibáztuk, de játékosaink becsületesen védekeztek és hajtottak. A játék képe a 2. negyedben sem változott, felváltva estek a kosarak mindkét oldalon. A harmadik negyedben a budaörsiek pontosabbak voltak támadásban, mi pedig sorra elhibáztuk a dobásokat, sőt még a büntetőket sem sikerült értékesíteni, ennek eredménye a negyed végére 6 pontos vendégvezetés lett.

Az utolsó negyedben mindent egy lapra tettünk fel és habár az első percekben úgy tűnt, hogy elveszítjük a mérkőzést, hiszen az ellenfél 11, sőt 13 ponttal is vezetett, a végére sikerült átvenni a vezetést, de a sok kipontozódás következtében a mérkőzés lefújásakor 53-53-t mutatott az eredményjelző.

5 perces hosszabbítás következett, amelyben felváltva estek a kosarak és a vége is döntetlen lett.

A 2. hosszabbításban már egyértelműen jobbak voltunk és megérdemelten nyertük meg a meccset. Ezen a meccsen a gyerekek bebizonyították, hogy soha nem szabad feladni és küzdeni kell a győ-zelemért. Dicséretet érdemel az egész csapat a lelkes játékért.

Legjobb dobók: Dávid A. 25p, Molnár G. 13p, Láng R.10p, Sipos G.10p.

Szentendrei Kosárlabda SE

A második mérkőzésen a nagynevű Atomerőmű SE ellen léptünk pályára.

Egy jó képességű és sokkal jobb feltételek mellett készülő csapat ellen jó játékkal, tisztességgel helytállt a csapat. Az ellenfél mind képzettségben, mind pedig magasságban jobb volt nálunk, de az utolsó pillanatig fegyelmezetten és nagy lelkesedéssel játszottunk.

Szentendrei KSE - Atomerőmű SE 68 - 77(12-17,14-23,19-16,25-21) Legjobb dobók: Dávid A.27p, Molnár G.10p, Szűcs T.8p, Laki P.7p Dicséret minden játékosnak a jó szereplésért, köszönet a szülőknek és hozzátartozóknak a szurkolásért és bíztatásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: