Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Április 18. 06:43, kedd | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Volt házastársát és gyermekeit akarta megölni egy férfi Fejér megyében

Volt házastársát és gyermekeit akarta megölni egy férfi Fejér megyében

A Fejér Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki 2022. október 13-án a házastársát és két gyermekét akarta megölni.

A vádirat szerint a férfi és a sértett 2018-ban felbontották a házasságukat, azonban továbbra is együtt laktak a családi házukban.

A nő megismerkedett egy férfival, amiről a vádlott is tudott, így féltékeny volt a sértettre, akit le akart beszélni a kapcsolatról. A barát hangüzenetet küldött, ezt hallva a a férfi kérte a nőt, hogy játssza le, aki ezt megtagadta. A vádlott ekkor kicsavarta a sértett kezéből a telefont és megöléssel fenyegette. A férfi a hanyatt fekvő nőre ült, két kézzel a nyakát szorítva fojtogatta, azonban a nő aktívan védekezett, amitől a támadó indulatosabbá vált. A férfi két gyermekük megölését is kilátásba helyezte, és volt párját a telefon töltőzsinórjával tovább fojtogatta.

A gyerekek látták a történteket, és az anyjuk kérte őket, hogy hívják a rendőrséget. A férfi a gyermekektől elvette a telefonokat, a nőt pedig tovább fojtogatta. A kiskorúak a házból elmenekültek, azonban a vádlott a konyhában magához vett egy 20-25 cm pengehosszúságú konyhakést és utánuk indult. A férfi azért, hogy a nő ne tudja őt megakadályozni, a házba bezárta, a kulcsot pedig az udvaron eldobta. A nő a lakásban talált egy segélyhívásra használható telefont és segítséget kért. A rendőrök a férfit az ingatlan előtt elfogták.

A sértett könnyű személyi sérüléseket szenvedett, azonban a perceken át tartó fojtogatás halálos eredmény bekövetkezéséhez vezethetett volna, amelyet a sértett folyamatos, aktív védekezése, valamint a kiskorú sértettek megjelenése akadályozott meg.


A vádlott azzal, hogy a gyermekei jelenlétében az anyjuk életének kioltását megkísérelte, a szülői felügyeletből adódó kötelezettségét súlyosan megsértette, a gyermekek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást, a letartóztatás fenntartását, továbbá a szülői felügyeleti jog megszüntetését indítványozta.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.