Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. November 10. 08:10, szombat | Helyi
Forrás: MTI / fotó: hangtarnok.klog.hu

Vissza a jövőből: háromrészes alternatív zenei koncertsorozat

Vissza a jövőből: háromrészes alternatív zenei koncertsorozat

Vissza a jövőből címmel háromrészes téli koncertsorozatot indul a fővárosi Fáklya Klubban. A hazai alternatív zenei színtér fontos szereplőit felvonultató széria első állomása szombaton lesz, szentendrei fellépővel.

A VilágVeleje Produkció a gyökereihez tér vissza ezzel a téli sorozattal. Jó öreg „művház-hangulat”, olcsó jegyár és büfé, igazi underground közeg várja a koncertlátogatókat - írták közleményükben a szervezők.

Ma, szombaton este kilenc órától a szentendrei Sajnosbatár, a tavaly első nagylemezével jelentkező, gitár-tangóharmonika-trombita felállásban játszó Presszó Tangó Libidó, illetve a Víg Mihály által vezetett, 1979 óta létező Balaton zenekar ad koncertet. Két héttel később, november 24-én az egykori Kaukázus frontemberei, Kardos-Horváth János és Császári Gergely által életre hívott, Kaukázus-dalokat is játszó Kákettők, a Varga Livius (Quimby) vezette A Kutya Vacsorája, valamint az akusztikus jellegű, szövegcentrikus Indigó utca lép színpadra.

December 28-án hosszú idő után lép ismét színpadra a kilencvenes évek legendás csapata, az Ujj Zsuzsival felálló Csókolom együttes, és játszik a Puszi zenekar is. A koncert egyben bemelegítés lesz a januári XIV. VilágVeleje Fesztiválra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.