Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 27. 08:45, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Vezérkari főnök: a Magyar Honvédség jól felkészített katonákkal lépett be a digitális világba

Vezérkari főnök: a Magyar Honvédség jól felkészített katonákkal lépett be a digitális világba

A Magyar Honvédség jól felkészített katonáival lépett be a digitális világba - jelentette ki a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Böröndi Gábor vezérezredes az M1 HadERŐ - Hazámat szolgálom című magazinműsorában elhangzott évértékelőjében arról számolt be: amikor elkezdték a Magyar Honvédség modernizációját, azt keresték, melyik típusú harckocsi áll helyt minden körülmények között, így jutottak el a Leopardhoz.

A vezérezredes az orosz-ukrán háborút megemlítve kiemelte, hogy az abban részt vevő harckocsik egyáltalán nem tekinthetők biztonságosnak, azokkal szemben a Leopard harckocsiból a személyzet "mindig élve jön ki".

Ez lényegében nem is harckocsi, hanem egy acéllal körbevett számítógép, ráadásul Európában példátlan tűzereje van - fogalmazott, hozzátéve: az ebben a digitalizált harckocsiban szolgálatot teljesítő katonák minden, a túlélési képesség megszerzéséhez szükséges fontos információt megkapnak.

Kijelenthető, hogy ma a Magyar Honvédség a legmodernebb harckocsival rendelkezik - hangsúlyozta.

A vezérkari főnök hozzátette: azzal, hogy ezt a technikát odaadják a katonáknak, a Magyar Honvédség belépett a digitális világba, jól felkészített "digitális katonákkal".

Böröndi Gábor azt mondta, a magyar katonák ma minden külföldi missziójuk során megtapasztalhatják, hogy vannak olyan jók, mint a külföldiek, ez pedig tartást és önbizalmat nyújt nekik.

A Honvéd Vezérkar főnöke méltatta a hazájuktól távol szolgálatot teljesítőket, akik az ünnepek idején igazán megtapasztalhatják a bajtársiasságot.

Fotó: Honvedelem.hu

Címkék: honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során