Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 14. 09:07, szombat | Belföld
MKIF: Budapest felé sem lesz felújítás nyáron az M7-esen
Budapest felé sem lesz felújítás nyáron az M7-esen - közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-vel.
2025. Június 14. 09:07, szombat | Belföld
MÁV: először ment utasokkal óránként 160 kilométerrel vonat Budapest és Székesfehérvár között
Budapest és Székesfehérvár között első alkalommal ment utasokkal óránként 160 kilométeres sebességgel vonat pénteken - jelentette be Hegyi Zsolt, a MÁV-csoport vezérigazgatója a Facebookon.
2025. Június 14. 09:06, szombat | Belföld
Orbán Viktor: Ukrajna a Nyugat nélkül egy napig sem tudna talpon maradni
2025. Június 13. 06:36, péntek | Belföld
Agrometeorológia: folytatódik a csapadékszegény időjárás
Folytatódik a csapadékszegény időjárás, az ország túlnyomó részén tovább szárad majd a talaj és az aszály fokozódására lehet számítani - írta a HungaroMet zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.