Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Március 06. 08:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Szentendre KSE

Újra nyert kosárcsapatunk – a serdülőknél egy sima, egy fordított

Újra nyert kosárcsapatunk – a serdülőknél egy sima, egy fordított

Újra nyert a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt NB II-es csapata a hétvégén, a fiúk a Kandó DSC együttesét győzték le. Mellettük a serdülőcsapat is pályára lépett, a fiatalok egy győzelem mellé egy vereséget gyűjtöttek.

Kandó FSC - Szentendrei KSE (Gulyás Roland tudósítása)
Öt vereség után ismét győzelemnek örülhetett a Szentendrei Kosárlabda egyesület NB II-es felnőtt csapata. Idegenben harcolták ki a győzelmet a Kandó FSC együttese ellen.

Vasárnap este a Kandó FSC látta vendégül a Szentendrei KSE felnőtt csapatát az NB II bajnokság 19. fordulójában. Az őszi hazai négy pontos (48-52) vereség után, nem számíthattak könnyű mérkőzésre a szentendreiek.

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, felváltott vezetés után végül is három pontos hazai előnnyel zárult az első tíz perc.

A második negyedben nagyobb fokozatra kapcsoltak az SZKSE játékosai, a gyors leindítások mellett a hárompontos dobások is rendre pontosak voltak, így megnyugtató vezetéssel zárult az első félidő (32-43).

A harmadik negyedben ismét a kiegyenlített küzdelem dominált, mindkét oldalon szép, pontos befejezésű támadásokat láthattak a nézők, melyet kétpontos előnnyel fejeztek be a hazaiak, de összesítésben még mindig maradt kilenc pontos szentendrei vezetés a záró szakaszra (50-59).

A záró játékrészben többször felkapaszkodott három pontra a Kandó FSC csapata, meg is nyerte a negyedet, de a szentendreieknél mindig volt valaki, aki válaszolni tudott a hazai csapat kosaraira. Az utolsó percben még szükség volt két agresszív és hatékony védekezésre és a letámadás elleni jó labdafelhozatalra, de végül is a meccs utolsó másodperceiben bedobott két büntetővel bebiztosította a győzelmet a szentendrei alakulat.

Kandó FSC - Szentendrei KSE 70-75 (20:17; 12:26; 18:16; 20:16)

Szentendrei Kosárlabda SE

A hétvégén természetesen ezúttal is pályára lépett az utánpótlás, csapatok közül pedig a gyerekegyüttes egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el. (Szép Márton összefoglalója)

Budai XI. - Szentendrei KSE 58-68 (16-12,8-26,19-13,15-17)

A mérkőzésekre Budaörsön került sor, ahová két meghatározó játékosunk (Péchy Zsombor és Vomberg Frigyes) nélkül érkeztünk.

Izgatottan kezdtük a mérkőzést és kissé megilletődötten, hiszen a tiszta helyzeteket is sorra elhibáztuk, de játékosaink becsületesen védekeztek és hajtottak. A 7. percben tértünk magunkhoz, amikor az ellenfél 12-2-re vezetett. Ezt követően 6 pontot szereztünk zsinórban és ezzel sikerült felzárkózni.

A 2. negyedben Pál Peti jó játékának valamint Sólyom Panna és Hoover Áron pontjainak köszönhetően először kiegyenlítettünk majd átvettük a vezetést is, melyet a negyed végéig magabiztosan meg is őriztünk.

A 2. félidőben sem változott a játék képe, felváltva estek a kosarak, és néhol látványos megoldásokkal csapatunk magabiztosan nyerte meg a mérkőzést. Dicséretet érdemel az egész csapat a lelkes és fegyelmezett játékért.

Pontszerzőink: Pál P. 17p, Mogyorósi L. 13p, Sólyom P. 10p, Hoover Á. 6p, Mogyorósi H. 6p, Nádai D. 5p, Berta B. 4p, Könczöl Á. 4p.Török B. 3p.

Szentendrei KSE - Nagykőrösi Sólymok 51-114 (16-20,16-37,8-32,11-25)

A második mérkőzésen, melyet közvetlenül az első után játszottuk egy nagyrészt magas és atlétikus játékosokból álló csapat ellen, amely ebben a bajnokságban még veretlen.

Sajnos már a mérkőzés elején kiderült, hogy az előző mérkőzés legjobbja, Pál Peti, nem tudja vállalni a mérkőzést. Ennek ellenére az I. negyedben még nagyon jól tartotta magát csapatunk és csak 4 pontos hátránnyal fejezte be az első 10 percet. Sajnos ezt követően az ellenfél kihasználta magassági fölényét és ránk vert először 20 pontot majd fokozatosan növelte az előnyét és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Pontszerzőink: Mogyorósi L. 13p, Hoover Á. 11p, Mogyorósi H. 10p, Lénárt P. 4p, Török B. 4p, Könczöl Á. 3p, Sólyom P. 2p, Nádai D. 2p, Berta B. 2p.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.