Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2013. Június 13. 10:09, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Újabb lakók költözhettek vissza Horányba

Újabb lakók költözhettek vissza Horányba

Folyamatosan költöznek vissza otthonaikba azok az emberek, akiket egy vízbetörés miatt vasárnap kitelepítettek Szigetmonostor horányi részéből - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Spitz Alexandra emlékeztetett rá: a kitelepítésre vasárnap délután azért került sor, mert a község Szentendre felé eső oldalán egy magas parton átbukott a Duna, utat törve a lakott részek felé. Többen már a veszélyhelyzet előtt kiköltöztek a Horánygyöngye utca, a Vadvirág utca, a Nagyduna sor és a Nefelejcs utca által határolt területről, majd szervezett formában 162 embert telepítettek ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) 250 tagjának és másoknak a közreműködésével.

A kitelepítéskor regisztráltak többségét rokonok, ismerősök fogadták be, 35 lakót a szigetmonostori Zöld Sziget általános iskolában helyeztek el, míg három idős ember átmenetileg egy leányfalui szociális otthonba került - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat folyamatosan értesíti a lakhatóvá vált ingatlanok tulajdonosait arról, hogy visszaköltözhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 02. 07:41, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 02. 07:37, vasárnap | Sport

Bajnokok Ligája - Tizenötödször nyert a Real Madrid

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását, amelynek szombati döntőjében 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a londoni Wembley Stadionban.