Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Március 09. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Újabb háromnapos üléssel folytatódik a parlamenti munka

Újabb háromnapos üléssel folytatódik a parlamenti munka

Az Országgyűlés hétfőtől újabb háromnapos üléssel folytatja munkáját.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Balsai Istvánra (MDF, Fidesz) történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Ezt követően a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás győztese, Kálló Gergely teheti le esküjét a Jobbik képviselőjeként.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el.

Kedden reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit általános viták követnek.

A Ház tárgyalhat például arról a kormánypárti javaslatról, amelynek elfogadása esetén a jövőben az anyakönyv mellett a személyi igazolvány is tartalmazhatja a származási helyet. Emellett szó lesz a győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról is.

A szavazások rendhagyó módon a második ülésnap végére maradhatnak. Ekkor várható döntés az önkormányzati törvény azon módosításáról, amely egyebek mellett lazítana a polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokon.

A parlament ülése március 16-án, hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben