Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2016. Szeptember 23. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Új forgalmi rendek, közúti fejlesztések Szentendrén

Új forgalmi rendek, közúti fejlesztések Szentendrén

A Városfejlesztési Bizottság döntött Szentendre új forgalomszabályozási, közúti fejlesztési kérdéseiről.

Bogdányi utca

Visszaállítják a korábbi kétirányú forgalmi rendet. A parkolósáv az utca Duna felé eső oldalán továbbra is megmarad, azzal a feltétellel, hogy a Szamárhegy felőli zsákutcákba (Alsóhegy, Középhegy, Felsőhegy utcák) való ki- és behajtást a parkoló járművek ne akadályozhassák.

Az utca másik, Szamárhegy felőli oldalán felfestésre kerül sárga színnel egy 80 cm széles, gyalogosok közlekedésre alkalmas sáv, „Megállni tilos” táblák kihelyezésével.

Áfonya utca

Az utcát egyirányúsítják a Hóbogyó utca és a Berkenye utca között, a 11-es főút felől a Berkenye utca felé. Az Áfonya utcába a Hóbogyó utcánál „Egyirányú út” jelzésű KRESZ-tábla kerül, a Berkenye utcába az Áfonya utcai csatlakozáshoz pedig egy „Behajtani tilos” tábla.

Dunakorzó

Az út Jókai utca – Péter Pál utca közötti szakaszán kétirányú forgalmi rend lép érvénybe. Az új forgalmi rendet úgy tervezik meg, hogy figyelembe veszik a kerékpárosok biztonságos közlekedését, valamint merőleges parkolási helyeket alakítanak ki a korzón.

Fotó: panoramio.com (Lintz Gyula)

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.