Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 14. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Szentendrei KSE

Új edzők, új játékosok, új célok és győzelmek a szentendrei kosarasoknál

Új edzők, új játékosok, új célok és győzelmek a szentendrei kosarasoknál

Új edzők, új játékosok, új célok, töretlen lendület! Röviden így lehetne megfogalmazni az egyesület szezonkezdetét, melynek a nyitányán már túl is vannak a szentendrei kosarasok.

A felnőttek több edzőmérkőzést is játszottak, melynek mérlege pozitív, sőt lejátszottak már egy kupamérkőzést, és megkezdték az NB II-es szezonjukat is.

„A Gyerek, Serdülő, a Kadet Fiú és Lány és a Junior csapatunk is túl van már szezonnyitó mérkőzésein, melyek bár még mérleget nem lehet levonni, de biztatóak” – fejtette ki Könczöl Attila egyesületi vezető.

A Szentendrei KSE junior csapata a minap pedig a Parthus KSZ együttesét győzte le 152-9-re. Mellettük pedig a legutóbb a szentendrei lányok is pályára léptek.

Szentendrei Kosárlabda SE lány csapata

Szentendrei KSE - FKE (Vágvölgyi Fanni beszámolója)

A lányok az első meccsükön az Fradi csapatával találkoztak hazai pályán, Leányfalun.
Együttesünk a pályára lépés pillanatától kezdve összeszedett játékot mutatva, gyönyörű támadásokkal meg is szerezte a vezetést. Ugyan az első negyedet nem nyerték meg, de az eredmény szorosan alakult, 15-19.
A második negyedben a szentendrei csapat folytatta szép összjátékát, és sok faultot kiharcolva a félidőre egálra hozták az eredményt. A játékrész végére az ellenfél egyik játékosa kipontozódott, az FKE-nek pedig nem volt cserelehetősége, mivel a Fradi csak hat játékossal érkezett. A félidei eredmény 34-34 lett.

A nagyszünet után a hazai lányok ott folytatták ahol abbahagyták. Új edzőjük, Németh Kristóf vezénylésével összeszedett, nyugodt játékot mutatva növelték a különbséget a két csapat között. A harmadik negyed végére már a hazai csapat vezetett, 4 ponttal, 55-51-re.
A negyedik negyedben az ellenfél egy másik játékosa is kipontozódott, így az FKE csapata kénytelen volt négy játékossal befejezni a találkozót. Így szentendreiek feladata az utolsó negyedre az volt, hogy a megszerzett vezető pozíciójukat növeljék. Az ellenfél csapata tisztességesen küzdött, a hazai lányok lelkesedése, szép játéka azonban nem hagyott alább, így a végeredmény 77-61 lett a Szentendrei Kosárlabda SE javára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben