Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Július 05. 14:30, kedd | Helyi
Forrás: Honvédelem

Több mint százan vonultak be az akadémiára

Több mint százan vonultak be az akadémiára

Több mint száz szerződéses legénységi állományú katona, valamint pályakezdő tiszt és altiszt számára kezdődött meg július 4-én az alapkiképzés.

A szentendrei MH Altiszti Akadémián a bevonulás a jól bevált rend szerint folyt le.

Az érkezést követő adategyeztetés, illetve az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság delegált képviselőitől kapott tájékoztató előadás után a leendő katonák aláírták szerződésüket. Az alakulatok személyügyi ügyintézőivel történt egyeztetés és egyéb adminisztratív feladatok elvégzése után a körletek elfoglalása következett. Itt sem időzhetett sokat a bevonuló állomány, hiszen az egészségügyi központban oltásokat kaptak, majd fogászati szűrővizsgálatot követően kötelező drogszűrésen estek át. A legtöbben csak ebéd után jutottak el a ruházati elosztópontra, ahol megkapták a ruházati felszerelést.

A következő tíz hétben a bevonultak elsajátítják a katonai szolgálat ellátásához szükséges legalapvetőbb készségeket: harcászat, lőkiképzés és az alaki fogások mellett többek között egészségügyi, vegyivédelmi és hadijogi ismeretekkel bővítik tudásukat. A kiképzés végén kétnapos záróvizsgán kell megfelelniük, majd szeptember elején, az ünnepélyes eskütételt követően megkezdik tényleges katonai szolgálatukat.

Fotó, forrás: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt