Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Május 23. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Tizenegyezren a honvédség toborzó futásán

Tizenegyezren a honvédség toborzó futásán

Több mint tizenegyezren vettek részt a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság egész országon átívelő, több mint egy hónapon át tartó, országos toborzó futásán.

A több mint 200 településen, 350 váltóponton áthaladó, 2016 kilométeres útvonalú futás április 13-án indult a parancsnokság XIII. kerületi objektumától. Az utolsó szakaszt pénteken 7 órakor kezdték meg Szentendrén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia díszterén. Az utolsó futó péntek délelőtt nem sokkal fél 10 után ért célba a stafétabottal a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságára, ahol átadta a stafétabotot a honvédelmi miniszternek.

Köszöntőjében Simicskó István azt mondta: a futás résztvevői futásban, állóképességben kimagasló teljesítményt nyújtottak, s ezáltal a Magyar Honvédség ismét bemutatta tudását, képességét.

Simicskó István azt mondta: a sporton keresztül igyekeznek megszólítani fiatalokat, hogy közelebb kerüljenek a honvédséghez, érdeklődjenek a honvédelem ügye iránt. Ezzel együtt céljuk egy sportoló nemzet felépítése és az, hogy a sport értékeit, a fair play szabályait is megtanulják a fiatalok - közölte. Hozzátette: remélik, hogy ha a Magyar Honvédség, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvéd Sportegyesület összefog, akkor a magyar sport ügyét is még eredményesebben szolgálják majd.

Vanyur Tibor, az MH HKNYP parancsnoka elmondta: a váltófutáson részt vettek óvodások, de nyolcvanévesek is, a toborzó rendezvényeken pedig több mint háromszázan jelentkeztek tartalékos vagy szerződéses katonai szolgálatra.

Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök elmondta, hogy az egész országot átívelő toborzó futás keretében a résztvevők több első és második világháborús emlékműt is megkoszorúztak, csaknem ötven településen emlékeztek meg az elesettekről. Folyamatosan gyűjtöttek a katonaözvegyeknek, gyerekeiknek, és a Magyar Honvédség számos felajánlást kapott, amelyeket a katonaárvák karácsonyi ünnepségén adnak majd át.

Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy a hősökre emlékezés mellett kiemelt üzenetük volt a társadalom számára az, hogy a haza védelme, a honvédelem nemzeti ügy és nemzeti felelősség.

A Toborzó Országfutás 2016 alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése volt, és a magyar olimpiai csapat tagjai előtt is tisztelegtek.

Fotó: kormany.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt