Hírek
2012. Május 15. 07:11, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Természetes és mesterséges édesítők - amit tudni érdemes róluk

Nem egy egyszerű feladat kiválasztani és megtalálni a megfelelő édesítőszert. A következő összeállításban néhányat felsoroltunk. Kiderül, melyiket milyen ételben találjuk meg, és hogyan állítják elő azokat.
Az agave lé az agave nevű lédús növényből származó édes kivonat. Ebből készítik többek között a tequilát is. Szirup és nektár formájában is elérhető, és bármely egészséges élelmiszereket árusító üzletben, üveg formájában megvásárolható.
A stevia egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, melyet a stevia nevű növény leveléből nyernek. Protein shake-ekben és üdítőitalokban találkozhatunk vele a leggyakrabban, de önállóan is kapható édesítőszerként.
A magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup egy extra-édes folyadék, mely a kukoricakeményítőből származik. Legfőképp a készételekben, a süteményekben és a fűszerekben találkozhatunk az összetevővel - tájékoztat a Fox News.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 14. 09:07, szombat | Belföld
MKIF: Budapest felé sem lesz felújítás nyáron az M7-esen
Budapest felé sem lesz felújítás nyáron az M7-esen - közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-vel.
2025. Június 14. 09:07, szombat | Belföld
MÁV: először ment utasokkal óránként 160 kilométerrel vonat Budapest és Székesfehérvár között
Budapest és Székesfehérvár között első alkalommal ment utasokkal óránként 160 kilométeres sebességgel vonat pénteken - jelentette be Hegyi Zsolt, a MÁV-csoport vezérigazgatója a Facebookon.
2025. Június 14. 09:06, szombat | Belföld
Orbán Viktor: Ukrajna a Nyugat nélkül egy napig sem tudna talpon maradni
2025. Június 13. 06:36, péntek | Belföld
Agrometeorológia: folytatódik a csapadékszegény időjárás
Folytatódik a csapadékszegény időjárás, az ország túlnyomó részén tovább szárad majd a talaj és az aszály fokozódására lehet számítani - írta a HungaroMet zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.