Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2016. Június 13. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Budakalász Önkormányzata

Szúnyoggyértítés Budakalászon

Szúnyoggyértítés Budakalászon

Június közepén veszi kezdetét a központi szúnyoggyérítési program azokon a területeken, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található.

Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén csípőszúnyog gyérítést. Az irtás teljes körű lebonyolításával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg.

A földi szúnyoggyérítés várható időpontja Budakalászon 2016. június 15. Rossz időjárás vagy műszaki okok miatt a tartalék időpontok: június 16. vagy június 17.

Az érintett területeken a méhészek időben értesítést kapnak, hogy a munkálatok idejére a méhcsaládokat elzárhassák. A légi kivitelezés az esti órákban történik, míg a földi kijuttatás naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre. A vállalkozók a gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal engedélyezett. A felhasznált szerek a melegvérű élőlényekre, így az emberre és a háziállatokra semmilyen veszélyt nem jelentenek.

Fotó: szuperinfo.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 02. 07:41, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 02. 07:37, vasárnap | Sport

Bajnokok Ligája - Tizenötödször nyert a Real Madrid

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását, amelynek szombati döntőjében 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a londoni Wembley Stadionban.