Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Január 08. 07:52, szerda | Helyi
Forrás: Szentendrei KSE

Szoros küzdelemben megszakadt kosarasaink menetelése

Szoros küzdelemben megszakadt kosarasaink menetelése

A sorozatos győzelmek után egy szoros meccsen megszakadt szombaton a szentendrei NB II-es felnőtt kosarasok menetelése. Az utánpótlás együttesek is pályára léptek, de ezúttal a vereségek kerültek a jegyzőkönyvekbe.

SZKSE- Kőbányai Darazsak (Rózsa Dávid beszámolója)
Szombaton játszotta első idei mérkőzését a szentendrei NB II-es férfi csapat, még pedig otthon fogadták a Kőbányai Darazsak együttesét. Remekül fejezték be a 2013-as esztendőt a hazaiak, hiszen az utolsó négy meccsüket meg tudták nyerni. Így méltán reménykedhettek benne, hogy az újesztendőt is egy győzelemmel tudják elindítani.

Jól kezdődött az első negyed a hazai csapatnak, jó ritmusban játszottak és védekezésben is jól működött a rendszerük. Ennek ellenére nagyon nem sikerült leszakítaniuk a vendégeket, de azért két pontos előnnyel, 13-11-es vezetéssel ért véget az első játékrész.

A második negyed is kiegyensúlyozott játékot hozott, egyik alakulat sem igazán tudta ráerőltetni akaratát a másikra. Így nem csoda hogy a különbség sem sokat változott a nagyszünetre, amely előtt 29-28-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben tovább folytatódott a kemény, fizikális játék és mindkét oldalon elkezdték éreztetni hatásukat a begyűjtött faultok. Ennek ellenére nem vettek vissza a csapatok a tempóból és nagyon kiegyenlített játékot követően két pontos hazai előnnyel térhettek pihenni a játékosok az utolsó játékrész előtt, 49-47-es állásnál.

Szentendrei Kosárlabda SE

A negyedik negyedben, a vendégcsapat valamivel jobban tudta érvényesíteni akaratát, és át is tudta venni egy-két ponttal a vezetést. Ezután azonban a szentendrei csapattól egy jól teljesítő játékosuk kipontozódás, míg egy másik komoly térdsérülés miatt nem tudta folytatni a mérkőzést. Az utolsó másodpercekben három pontos hátránynál, ugyan a jó védekezésnek köszönhetően sikerült labdát szerezniük a fiúknak, de az utolsó másodpercben eleresztett hárompontos-kísérlet nem ért célba.

Így a hazaiak egy nagyon izgalmas meccsen kaptak ki, amely sajnos egy súlyos sérülés árnyékában még fájóbb. Remélhetőleg a csütörtökön lejátszandó mérkőzésen, vissza tud találni a nyerő ösvényre a szentendrei csapat.
Szentendrei KSE - Kőbányai Darazsak 61-64

Szentendrei KSE-Monori SE Kosársuli (Vágvölgyi Fanni tudósítása)
Szombaton a szentendrei Kadet lány csapat, a Monori lányok ellen lépett pályára Leányfalun. A szentendrei lányok tudták, ez a mérkőzés nem lesz könnyű, hiszen ellenfelük nagyon jól áll a bajnokságban. Az első negyedben teljes zavar volt a szentendreiek játékában. A monoriak viszont rengeteg labdát szereztek a pontatlan passzok miatt. Így az első negyed 8-27-tel zárult a Monori SE javára. A következő játékrészben kicsit összeszedettebben játszottak a szentendrei lányok, de az eredmény nem adott okot a győzelem reményére. Ezzel együtt a lányok küzdöttek, így a második negyed 11-16-tal zárult. A harmadik és a negyedik negyed hasonlóan kaotikusan alakult, mint az első játékrész, mivel a szentendreiek nem tudtak mit kezdeni a monori csapat húzóembereivel. Minden vereségből tudni kell tanulni, reméljük ezt a szentendrei lányok meg is teszik és lelkesedésük nem lankad továbbra sem.

A végeredmény: Szentendrei KSE-Monori SE Kosársuli 35-88

Szentendrei Kosárlabda SE

Szentendrei KSE - Zsiros Akadémia Darazsak (Nagy Olivér összefoglalója)
Szombaton szintén Leányfalun lépett pályára a Szentendrei KSE junior csapata a Kőbányai Darazsak együttese ellen. Szentendre inkább kisebb, mint nagyobb küzdelem után végül hatalmas ponthátránnyal vesztette a meccset.

A hazai oldalon már a meccs kezdetén akadtak problémák a védekezéssel, a kilenc hazai játékoson látszott, hogy az ünnepek után még nem tért vissza a formájuk. Csapatunknál az első félidőben sok volt az eladott labda a támadások során, így az ellenfélnek könnyű dolga volt, kosaraik nagy részét nem is kidolgozott támadásokból, hanem gyors indításokból szerezték. Az első félidő 15-51-re végződött a kőbányaiak javára.

A második félidőben a szentendreiek játéka nem javult, sőt egyre inkább a fáradtság jelei mutatkoztak a játékosokon, megnőtt az eladott labdák száma és a védekezés is sokszor szétesett, a sok fault miatt két hazai játékos ki is pontozódott. A meccs végül a Kőbánya győzelmével, 114-37 ponttal zárult.

A következő mérkőzések:
Felnőtt NB II.
2014.01.09. Csütörtök 20:15
JKC - Szentendrei KSE
1096 Budapest Vendel utca 10.

Junior Budapest Bajnokság
2014.01.11. Szombat 16:00
Szentendrei KSE - BLF Palota
2016 Leányfalu, Szt. Imre herceg u. 9.-11.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.