Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 25. 10:24, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: szentendreihirek.hu

Szentendrei építész nyerte az Év háza díjat

Szentendrei építész nyerte az Év háza díjat

A szentendrei Ásztai Bálint Kovács Csabával és pécsi vendégházuk megtervezésével érdemelte ki idén az Év háza díjat. Az építész természetközeli épületével győzte meg a zsűrit.

Idén összesen 35 pályázat érkezett az Év háza díjra, melynek kuratóriuma az elismerést Ásztai Bálint és Kovács Csaba építészek pécsi vendégházának ítélte. A Mecsek hegyoldalába megálmodott épület tervezése során a két építész legfontosabb szempontja az időtállóság és a természetközeliség volt.

Ásztai Bálint szentendrei építész, tájépítész a BME Építészmérnöki Karán 2003-ban végzett. Egyetemi tanulmányait követően a BME Építészmérnöki Karán az Urbanisztikai Tanszék doktori iskolájának a tagja lett, majd 2004-től külsős oktató az Urbanisztikai és Lakóépülettervezési Tanszékeken. Emellett angol, francia és holland irodákban nemzetközi gyakorlatot szerzett. Tervez városi épületeket, középületeket, villákat, sőt még bútorokat is.

Egyik legismertebb terve a budapesti Szabadság téri interaktív szökőkút. 2010-ben elnyerte Reitter Ferenc kitüntetést is, valamint 2008-ban az Újpest Városközpontra kiírt pályázat első díját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.