Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 17. 10:20, szombat | Helyi
Forrás: lvp / fotó: hagyomanyokhaza.hu

Szentendre Táncegyüttes a tv-ben – tehetségkutatóban a csoport

Szentendre Táncegyüttes a tv-ben – tehetségkutatóban a csoport

A legjobb tizenkettő között a harmadik elődöntőben mutatják meg tehetségüket a Szentendre Táncegyüttes tagjai ma este a Duna Televízióban a Fölszállott a páva tehetségkutató showműsorban.

Fölszállott a páva címmel közös népzenei, néptánc tehetségkutató versenyt hirdetett idén tavasszal az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza. A megmérettetés előválogatói és selejtezői már lezajlottak, az elődöntőket azonban november 3-tól láthatjuk szombatonként a Duna TV-n, az adásokat pedig a Duna World vasárnaponként ismétli. A tehetségkutatón a Szentendre Táncegyüttes is részt vesz, mely szeptember 8-án jutott be az elődöntőbe a legjobb tizenkettő közé. A szentendrei táncosokat pedig ma 18 óra 35 perctől láthatjuk a televízióba a harmadik elődöntőben.

A tv-s tehetségkutató mellett még egy megmérettetés vár a művészeti csoportra, december másodikán ugyanis a Néptáncosok Országos Bemutatószínpadának minősítőjén vesznek részt a táncosok, akik a kétévente rendezett versenyen szeretnék megszerezni negyedszer is a Kiváló Együttes címet.

Aki eddig még nem látta élőben a Szentendre Táncegyüttes, az megnézheti december 8-án, szombaton 18 órától a Pest Megyei Könyvtár színháztermében, ahol Karnevál címmel ad elő műsort a tánccsoport.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni