Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 25. 09:10, szerda | Helyi

„Szentendre ódon utcáit járva az ember megnyugvásra talál” – interjú Boda Anikóval

„Szentendre ódon utcáit járva az ember megnyugvásra talál” – interjú Boda Anikóval

Mi a legkorábbi, legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről? Hogyan írná le a városát egy idegennek? Milyen érzés szentendreinek lenni? Mivel szeret foglalkozni magánemberként? Íme, Boda Anikó válaszai.

- Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről?
- A legkorábbi élményem a gyermekkoromhoz köthető. Az általános iskola felső tagozatát Szentendrén kezdtem el. Kiváló tanárokkal alkottunk egy kis közösséget, mely meghatározta a további életünket, értékrendünket is. A sport szeretetét is ennek az iskolának köszönhetem, Rácz Gizella kiváló pedagógus eredményes munkájaként.

- Hogyan írná le röviden a városát egy idegennek?
- Szentendre a művészek városa. Ódon utcáin sétálva az ember megnyugvásra talál, felfedezi ennek a szép kis barokk városnak minden gyönyörű régi épületét, és szeretettel beszélget az ismerőseivel.

- Milyen érzés szentendreinek lenni? Miért kötődik Szentendréhez?
- Az én dalmát őseim az 1600 évektől éltek Szentendrén. Így kiterjedt rokonsággal rendelkezünk, mi vagyunk a Valentin Család, mely családhoz tartozni egy különleges életérzés. Büszkék vagyunk az őseinkre.

- Milyennek szeretné látni Szentendrét 10 év múlva?
- Szeretném, ha 10 év múlva az unokáim is örömmel sétálnának a korzón, a Fő teret körül ölelő kis utcákban, és megérintené Őket is az az életérzés, ami engem ebben a városban mindig a hatalmában tart.

- Mi a legkedvesebb foglalatossága magánemberként?
- A sport, a mozgás szeretete számomra meghatározó, végig kíséri az életemet, ezért szívesen tornászom, biciklizek, kirándulok. Szívesen látogatom a színházi előadásokat, kiállításokat, és örömmel tölt el egy-egy felújított kastély, kúria, vár megtekintése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra