Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 20. 07:56, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/ MTI Fotó: Czimbal Gyula

Sokszínű Szobrász Biennálé Szentendrén

Sokszínű Szobrász Biennálé Szentendrén

Mesterek és tanítványok egyaránt képviseltetik magukat az ország szinte minden pontjáról a III. Szobrász Biennale Evidencia című kiállításán, amely szombat délután nyílt meg a szentendrei MűvészetMalomban.

A kortárs szobrászművészet szinte teljes keresztmetszetét "láttató" idei biennale megszervezése érdekében a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége (MKISZ), a Magyar Szobrász Társaság, a Ferenczy Múzeum és Szentendre önkormányzata fogott össze, a tárlaton 143 alkotó 213 munkáját tekintheti meg a nagyközönség - tájékoztatta Simonffy Márta, az MKISZ elnöke, a biennále egyik kurátora az MTI-t.

A szobrász seregszemle fő célja, hogy bemutassa a műfajon belüli irányzatok, stílusok, megközelítési és kifejezési módok, formák sokszínűségét. A szervezők felhívására az ország minden tájáról érkeztek alkotások, melyek stílusa az absztrakttól a groteszkig igen széles skálán mozog, és anyagát tekintve is változatos képet mutat majd a kiállítás. Az egyebek mellett vasból, acélból, márványból, fából, üvegből készült munkák közül a zsűri 143 pályázó 213 szobrát tartotta érdemesnek a bemutatásra - közölte Simonffy Márta.

A tárlat november 16-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között látogatható a szentendrei MűvészetMalomban.

Sokszínű Szobrász Biennálé Szentendrén

Hérics Nándor Fénydaráló című alkotása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben