Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Január 03. 09:35, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: orientpress.hu

Skanzeni kitüntetés a polgármesternek

Skanzeni kitüntetés a polgármesternek

Dietz Ferenc kapta a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Kötődések díját, melyet a polgármester a közelmúltban át is vehetett. Az elismerést a múzeum minden évben azoknak adományozza, akik sokat tettek a Skanzenért.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2004-ben alapította a Kötődések elnevezésű díját, melyet minden évben annak ítél a múzeum, aki kiemelkedően hozzájárult a Skanzen fejlődéséhez, népszerűsítéséhez. Az intézmény vezetői úgy döntöttek, hogy ezúttal az elismerést Dietz Ferenc polgármestert illeti, aki már át is vette a Pro Urbe díjas művész, Csíkszentmihályi Róbert által készített szobrot és a vele járó kitüntetést, melyet Cseri Miklós, a múzeum főigazgatója adott át a közelmúltban.

Cseri Miklós szerint Szentendre polgármestere már évek óta népszerűsíti, szakmai fórumokon képviseli a Skanzen érdekeit, ráadásul a város és a múzeum közti együttműködés az elmúlt években rendkívül szorossá vált. A főigazgató hozzátette, hogy a Skanzen már nemcsak egy „falumúzeum”, hanem az országban meghatározó bemutatótér, mely az egyre inkább homályba vesző paraszti világot mutatja be.

Dietz Ferenc az elismerés átvételét követően kifejtette, rendkívül nagy megtiszteltetés számára, hogy olyan szakemberek után kaphatta meg a díjat, mint Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök vagy, mint Katona Gyuláné, Szentendre egyik legismertebb és legmeghatározóbb helytörténésze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható