Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Szeptember 30. 08:04, hétfő | Helyi
Forrás: MTI /fotó:mob.hu

Sikeres Guinness-rekord a Szentendrei Duna-ágban

Sikeres Guinness-rekord a Szentendrei Duna-ágban

Sikerült a Guinness-rekord evezésben a hétvégén a Szentendrei Duna-ágban. Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik és Vermes Péter 313 kilométert evezett.

Sikerült megdöntenie, sőt jócskán túl is szárnyalnia a hivatalos (263 km) és a még nem hitelesített (295,2 km) 24 órás evezős Guinness-rekordot a Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik és Vermes Péter összeállítású magyar csapatnak, amely szombat éjjel 2 órától vasárnap 2 óráig összesen 313,664 kilométert teljesített a Szentendrei Duna-ág alsó szakaszán.

Az eredetileg tervezett háromfős kielboat-együttes helyett a hat versenyző - egymást váltva - kétpárevezősben tette meg a távot. A módosításra azért volt szükség, mert kiderült, hogy a Guinness World Records által rögzített 10 éves, 263 kilométeres világcsúcsot már megdöntötték, az új, még nem hitelesített rekord pedig 295,2 kilométer volt.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a szombati sötétedés után már minden erejüket össze kellett szedniük a csapattagoknak, a sötétben 3-4 perccel is nőttek a köridők (egy tíz kilométeres pályán köröztek a résztvevők), de végül sikerült véghezvinniük, amit elterveztek.

A rekord hitelesítése akár hat hetet is igénybe vehet a Guinness World Recordsnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.