Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 07. 08:09, szerda | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Lakatos Péter

Robbanás Óbudán - nem találnak két lakót

Robbanás Óbudán - nem találnak két lakót

Lerobbant Budapesten a Tímár utcában egy épület felső szintje szerdán hajnalban, két ember megsérült, kettőt pedig nem találnak a katasztrófavédelem munkatársai.

A katasztrófavédelem szakemberei továbbra sem találják azt a két embert, aki abban a III. kerületi, Tímár utcai épületben lakik, ahol szerda hajnalban feltehetőleg gázrobbanás történt - közölte az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője az MTI-vel. A ház legfelső két szintje gyakorlatilag leomlott.

Veres Péter elmondta, egyelőre még azt sem tudni, hogy a robbanás idején otthon voltak-e a ház legfelső szintjén lakók, akiket most keresnek. Közölte, a szakemberek jelenleg az épület visszabontásához készülődnek. Elmondta, a statikus előzetes véleménye szerint jelenleg a teljes épület életveszélyes, de még további vizsgálatokra van szükség.

Kitért arra is, hogy a mentők csak egy súlyos sérültet vittek el a helyszínről, a másik, könnyebb sérültet csak megvizsgálták.

A Tímár utca egyik háromszintes, tetőteres épületében szerda hajnalban történt robbanás. A detonációt követően 22 embert kellett kitelepíteni az életveszélyessé vált házból, közülük 13-at ideiglenes szálláson helyezett el a III. kerületi önkormányzat. A szemben lévő társasházból kimenekült 33 ember már visszatérhetett otthonába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a