Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 25. 08:52, kedd | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda

Rangadót nyertek a junior fiúk, hullámvölgyekkel kaptak ki a kadét lányok

Rangadót nyertek a junior fiúk, hullámvölgyekkel kaptak ki a kadét lányok

Nagy különbséggel nyert a hétvégén rangadót a Szentendrei Kosárlabda SE junior csapata, míg a kadét lányok hullámvölgyekkel tarkított meccsen kapott ki.

Szentendrei KSE - Treff 07 SE (Nagy Olivér beszámolója)

Hazai pályán játszott november 21-én, szombaton a Szentendrei Kosárlabda SE junior csapata. A mérkőzés rangadónak számított, mivel a tavaly játszott két meccs közül az elsőt a Treff, a másodikat Szentendre nyerte. A tavalyi első meccsen a Treffnek sikerült magas pontkülönbséggel nyernie, ám idén teljesen másképp alakult.

A meccs jól indult a hazaiaknak, néhány szépen megjátszott játékkal sikerült jó tíz pontos különbséget felállítaniuk, ami nagy hátrányt jelentett a Treff számára, mivel csak hat játékosa vett részt a mérkőzésen, így a későbbiekben nem tudta a játékosait pihentetni az együttes. Hasonlóan a többi idei mérkőzésükhöz, a szentendreiek ismét zónavédekezéssel találták szemben magukat, de mondhatni immáron könnyedén vették ezt az akadályt. A támadások gyorsak voltak, mindenki tudta mikor és hol van helye a játékban, és a támadások is többé-kevésbé kosárral végződtek.

A második félidő elején, ahogy az várható volt, a Treff összeeset, alig tudott néhány támadást érékesíteni és a pontjait is a legtöbbször a szentendreiek hibájának köszönhették. A hazaiak is visszavettek a tempóból a harmadik és negyedik negyedre, érződött, hogy aznap délelőtt már bizonyítaniuk kellet a felnőtt csapat meccsén. De így is megtartották a vezetést és végül nagy pontkülönbséggel fejezték be a mérkőzést.
SZKSE - Treff 07 SE 76 - 40

Igaz, a szentendreiek nem hozták a legjobb formájukat, mégis meg kell hagyni, hogy szép és élvezetes játékot láthatunk. Persze azért még van hova fejlődni, a dobások lehetnének pontosabbak, a játékok gyorsabbak és lehetne kevesebb eladott labda, de mire másra volna az idei év, ha nem ezeknek a fejlesztésére és az első hely megszerzésére?

Rangadót nyertek a junior fiúk, hullámvölgyekkel kaptak ki a kadét lányok - Szentendrei Kosárlabda SE

Pityke KSE - Szentendrei KSE (Vágvölgyi Fanni összefoglalója)

A hétvégén a szentendrei lányok a Pityke KSE kadet lány csapatával találkozott Nagykőrösön. Sajnos nem sikerült teljes erőbedobással kezdeni a meccset. Az első négy percben egyik csapat sem dobott kosarat, de a vezetést végül a hazai alakulat szerezte meg. Az első negyed eredménye 11-4 a Pityke KSE javára.

A szentendrei lányok a második játékrészben próbáltak szorosabb eredményt kialakítani a félidőre, amely sikerült is, így a negyed felén az állás 11-10 volt. A negyed végére azonban visszaállt a nagy pontkülönbség így 21-10-es állással mentek a csapatok a nagyszünetre.

A szentendreieken látszott, hogy nem adták fel és nyerni akarnak. A múltkori felnőtt meccsről példát véve (20 pontos hátrányból meccset nyertek) küzdöttek melynek az eredménye megint csak a negyed közepén látszott meg. A pontkülönbség mindössze 4 pont volt. A harmadik negyed végére viszont újabb nagy különbség alakult ki. A harmadik játékrész eredménye: 31-20

A negyedik negyed hasonlóan alakult a harmadik játékrészhez. A szentendrei lányok végig zónát védekeztek. Az eredményen is látszik, hogy a védekezéssel nem volt probléma, nagy hullámvölgyek jellemezték azonban a meccset, melyek után mindig egyre nehezebb volt felállni, hiszen az idő egyre kevesebb volt.

Pityke KSE – Szentendrei KSE: 43-31

A kosarasok hétvégi programja – minden meccs hazai pályán (Leányfalu, Várady-Szabó Mihály Tornacsarnok)

2014. 11. 29. Szombat
16:00 Szentendrei KSE - Albertirsai SE (Kadet Leány PM)
18:00 Szentendrei KSE - TF-Budapest (Junior PM)

2014. 11. 30. Vasárnap
9:00 Szentendrei KSE - BKGDSE (Gyerek)
10:40 Gödöllői Sportklub Százhalombattai KSE Batta Boys (Gyerek)
12:20 BKGDSE - ? (Gyerek)
14:00 Szentendrei KSE - ? (Gyerek)

16:00 Szentendrei KSE - BOCI KLUB-BC Csepel I. (NB II.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben