Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. November 12. 11:47, hétfő | Helyi
Forrás: lvp / fotó: szentendreihirek.hu

Épülő támfal, forgalomkorlátozás – a gátról jelentjük

Épülő támfal, forgalomkorlátozás – a gátról jelentjük

Megérkeztek Szentendrére a mobil gát elemei, közben a teljes szakaszon gőzerővel zajlanak a kivitelezési munkák. A bontás és építés ellenére a belváros folyamatosan védve van egy esetleges árvíztől.

Jelentős ütemben zajlik a szentendrei gátépítés, melynek munkálata már a teljes idénre kitűzött szakaszon elkezdődtek. Egyebek között a tűzszerészek már elvégezték a lőszermentesítést, mely során nem találtak semmilyen robbanószert. Közben a szakemberek folyamatosan építik a gát teljes szakaszán a leendő karbantartó út alépítményeit, emellett a 8-as szakaszon zajlik a zsaluzás, betonozás illetve a végleges támfal és mellvédfal kialakítása is. Mindemellett új helyre került a rév lejárója, a 7-es szakaszon pedig már befejeződtek a bontási és a résvezető gerenda építési munkák. A 6-os szakaszon a kivitelező a vízoldali fal bontásán dolgozott eddig, melyet követően lezárja a töltést a Péter Pál utcáig, elkezdődött ugyanis a kőtámasz építés a vízoldalon.

Mindeközben már meg is érkeztek a mobil fal elemei, melynek még idén elkészül a befogadó szerkezete és a résfal a Péter Pál utcáig. A tervek szerint ezt követően majd először januárban állítják fel a mobil elemeket a szakemberek, akik próbaterhelésnek is alávetik a szerkezetet. A vizsgálatokat követően kaphatja meg a hitelesítést az építmény, amely azután már hivatalosan is mobil árvízvédelmi falként védheti a belvárost.

A hitelesítésig azonban a kivitelező csupán a 6-os szakaszon a töltés egyik felét bontja el, hogy egy esetleges árvízkor – havaria anyagokkal megerősítve – védve legyen a belváros. A teljes töltést majd az előzetes elképzelések alapján februárban, de legkésőbb márciusban bontják el a szakemberek.

Idén még 8-as szakaszon a támfal és a mellvédfal építése zajlik a volt révház irányába, illetve a karbantartó út alépítményének építése. Miután a munkálatok elérik a Rév utcát, lámpás forgalomirányítás mellett közlekedhetnek majd az érintett területen az autósok. A 7-es szakaszon a résfalépítést végzi a kivitelező, míg a 6-oson a résvezető gerenda építését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a