Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 26. 09:19, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Problémák és pozitívumok Szentendrén – témák a közmeghallgatáson

Problémák és pozitívumok Szentendrén – témák a közmeghallgatáson

Közmeghallgatást tartott hétfőn a szentendrei képviselő-testület a Városháza dísztermében. Dietz Ferenc polgármester szerint jó néhány helyi ügy és téma felvetődött az eseményen.

Nyilvános testületi ülés keretében minden szentendreinek lehetősége nyílt javaslatokat tenni illetve kérdéseket feltenni hétfőn 17 órától a Városháza dísztermében a képviselőknek, a testület ugyanis közmeghallgatást tartott.

Dietz Ferenc polgármester az eseményt követően kifejtette, hogy számos téma napirendre került, így például a Dunakorzóval kapcsolatos tervek, de emellett problémákat is felvetettek a szentendreiek, úgy mint a Régi Művésztelep sorompójának kérdését, a napernyők engedélyeztetését, a Dumtsa korzó zaját, a Bogdányi utca szennyvíz ügyét, a Pismány csapadékvíz elvezetését, az üdülő átminősítéseket, a belvárosi forgalmi rendet vagy a szelektív, zöld hulladék lomtalanítást, kátyúzást és távfűtést.

Ezekkel szemben pedig jó pár pozitív témát is felhoztak a résztvevők, mint például a mobilgátat, a WC felújítását a HÉV-nél, a Dézsma utcai járdát, a szakrendelő működését, az ipartestülettel létrejött együttműködést, a MűvészetMalom és a Ferenczy Múzeum rendezvényeit illetve az Angyalmama jótékonysági programot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: