Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Augusztus 05. 08:04, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Plakátkampánnyal buzdít véradásra a Magyar Vöröskereszt

Plakátkampánnyal buzdít véradásra a Magyar Vöröskereszt

Országos plakátkampánnyal buzdít véradásra augusztusban a Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve, mert a nyári hónapokban hagyományosan csökken a véradási aktivitás

- közölte a segélyszervezet csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelték: a megfelelő vérkészlet biztosításához országosan nyáron is napi legalább 1600-1800 véradó szükséges.

A plakátokat Budapesten 18, vidéken pedig 30 helyszínen lehet látni. "A kampány fő elemei olyan gyümölcsök, amelyek szinte már hozzátartoznak a nyár érzéséhez" - írták.

A segélyszervezet a vérellátó szolgálattal közösen a közösségi médiában edukációs posztokkal és hasznos információk megosztásával is rámutat arra: a véradás az önzetlen segítségnyújtás egyik legegyszerűbb formája, amely kiemelt jelentőségű a nyári időszakban is.

Emlékeztettek: bárki adhat vért, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét. Fontos, hogy a véradásra indulók fogyasszanak megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot, valamint vigyenek magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ-kártyát - olvasható a közleményben.

Címkék: kampány, vér, véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni