Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Október 09. 07:33, péntek | PR

Pihenés az őszi szünetben – hová érdemes menni?

Pihenés az őszi szünetben – hová érdemes menni?

Közeleg az őszi szünet ideje, amely sokaknak egyet jelent egy hosszabb vagy rövidebb pihenéssel. Ha még maradt annyi szabadnap, akkor érdemes legalább egy hosszú hétvégét betervezni.

Persze a kérdés adja magát: hová menjünk? Hol vannak még szabad helyek, ha lehet, akkor nem horror áron? A járványveszély még nem múlt el, melyek azok a helyek, amelyek egy fokkal biztonságosabbak? Sok kérdés merül fel ilyenkor jogosan az emberben.

Az egyszerű és nagyszerű megoldás – irány a természet!

A kempingezéshez már egy kicsit hideg van, de az egynapos kirándulásokhoz még nem. Akár a kedvenc túraútvonalon végig menni, egy távolabbi hegyet megmászni, vagy csak a közeli erdő csendjét hallgatni – óriási élmény, csak tényleg szánjuk rá az időt.

Ha bírjuk, akkor akár egy hosszú hétvégét is végig lehet kirándulni, csak okosan kell megtervezni az útvonalat. Érdemes autóval megközelíteni a kiindulási helyszínt, tenni a környéken egy túrakört, végül este megszállni a legközelebbi településen. Így másnap akár ugyanott, vagy távolabb is folytatódhat a kaland a természetben.

Attól függően, hogy mi az úticél, érdemes lehet autópályán megközelíteni, így gyorsabban oda lehet érni. Az autópálya matricát online is meg lehet vásárolni akár előre is az autopalyamatrica.hu oldalon, így induláskor ezzel már nem is kell foglalkozni, elég átnézni, hogy mindent bepakoltunk-e a csomagokba.

Ha lakhelyünk megyéjén belül találjuk meg a célállomást, akkor akár megyei autópálya matricát is vásárolhatunk, ami az év hátra lévő részére is érvényes lesz még, és az ára 5 000 Ft a D1 díjkategóriában. Ha messzebbre mennénk, akkor elegendő lehet a 10 napos autópálya matrica, ami 3 500 Ft-ba kerül.

Kunyhók, kabinok, erdei házak, vendégház, apartman

Egyre szebb, romantikusabb és meghittebb magánszállásokat lehet fellelni a neten. Reneszánszukat élik a tipikus háromszög alakú nyaralóházak, amelyet gyönyörűen felújítanak és berendeznek a tulajdonosok. Ha még találunk olyat, ami foglalható az őszi szünetben, azonnal csapjunk le rá! Sok ilyen erdei házikóhoz, vendégházhoz szaunát és/vagy jacuzzit is „mellékelnek”, ami az őszi hidegben rendkívül kényeztető élmény lehet.

Szállodák

A szállodáknak nagyon komoly előírásoknak kell megfelelniük higiénia terén. Nyugodtan nézzünk körül a szállodák kínálatai között, hiszen igyekeznek most minél több hazai vendéget magukhoz csábítani, ha már a külföldi turisták elmaradnak. Használjuk ki a kedvezményeket, akciókat addig, amíg vannak még szabad helyek, szobák. Érdemes emiatt akár az ország másik végébe is elautózni.

Balaton?

A Balaton megtelt az augusztusi hosszú hétvégén, főleg mert szuper, nyaraló idő volt még akkor. Az őszi időjárásnak is megvannak a szépségei, nagyon jókat lehet kirándulni a Balaton körül is, akár körbe is bringázni, ha az idő engedi. Ha nem, akkor a pincészeteket érdemes meglátogatni, remek borkóstolókat, borvacsorákat is szerveznek, ami igazán jó program és kikapcsolódási lehetőség is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről