Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2013. Szeptember 24. 08:18, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Patika kálvária Szentendrén – Csúszás? Hol és mikor?

Patika kálvária Szentendrén – Csúszás? Hol és mikor?

Patika kálvária indult Szentendrén, hiszen annak ellenére, hogy megszületett az ÁNTSZ határozata a Kálvária úti, új gyógyszertárról, kiderült, a szolgálat nem a V-8-ba, hanem egy üres telekre engedélyezte.

Megszületett a közelmúltban az ÁNTSZ határozata, melynek köszönhetően új gyógyszertárral bővül Szentendre, a városvezetés ugyanis a Püspökmajor lakótelepen működő patika hiányát szeretné pótolni a V-8-ban történő megnyitással.

Dietz Ferenc polgármester azonban hétfőn közölte Facebook oldalán, döbbenten áll az ÁNTSZ döntése előtt, mivel a kérés ellenére a Barcsay iskolával szembeni üres telekre engedélyezte a létesítést, a V-8 helyett. Így pedig jelenleg úgy tűnik, október elsejével nem nyithat a patika.

Több alkalommal kértük az országos tisztifőgyógyszerésztől a - lakótelepi idősek és fiatalok ellátása érdekében - Püspökmajori Patika mielőbbi megnyitását. A testületünk előtt két pályázó is vállalta, hogy a V8-ban október elsejével - ha a pályázaton nyernek - megnyitják a gyógyszertárt. Ezek után döbbenten állok az országos tisztifőorvos határozatával a kezemben, amely a Barcsay iskolával szembeni üres telekre adta meg a patika létesítési engedélyt 2013. december 31 legkésőbbi kezdési időponttal” – fejtette ki Dietz Ferenc, hozzátéve, hogy természetesen felkereste az országos tisztifőorvost, aki részletes írásbeli választ ígért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról