Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Október 30. 08:52, szerda | Helyi
Forrás: Rózsa Dávid/Albert Döme

Pályán a szentendrei kosarasok – tanulságos három meccs egy hétvégén

Pályán a szentendrei kosarasok – tanulságos három meccs egy hétvégén

A Szentendrei KSE felnőtt NB II-es csapata és junior együttese is pályára lépett a hétvégén, ráadásul a fiatalok két tétmeccset is vívtak.

SZKSE–MAFC Martos

A hétvégén újra NB II–es mérkőzést rendeztek Leányfalun, az SZKSE felnőtt csapatával. Az ellenfél a hosszú ideje együtt játszó, és komoly rutinnal rendelkező MAFC Martos csapata volt. A hazai alakulat nem kezdett rosszul és jó dobóhelyzeteket sikerült kidolgozniuk a játékosoknak, azonban nem nagyon sikerült a dobóformájukat megtalálni. Az ellenfél ezt kihasználta és néhány könnyű kosarat szerzett a másik oldalon, így az első negyed vendégvezetéssel, 13-19-es eredménnyel ért véget. A második negyedben sem változott sokat a játék képe, mert bár nagyon harcoltak a szentendrei fiúk, de balszerencséjükre olyan napot fogtak ki, amikor semmi nem akart bemenni. Így nem csoda hogy a jó százalékkal célzó ellenfél mehetett változatlan előnnyel pihenőre a félidőben 27-36-os állásnál.

A 3. negyedet nagy elánnal kezdte az SZKSE hogy lefaragja a hátrányát és kezébe vegye a meccs irányítását. Ez nem sikerült a hazai alakultnak, mert az eddig is nehézkesen működő támadójátékuk még inkább akadozni kezdett, aminek eredményeképpen a védekezés is sokat lazult. A 3. negyed végére így el tudott lépni az ellenfél és 41-58-ra, így jelentősebb vezetéssel várhatták a záró játékrészt. Az utolsó negyedben felszínre törtek az indulatok is, volt sportszerűtlen hiba is, és a negyed végén szentendrei csapat egy játékosát ki is állították. Ez valamelyest lendületet adott az SZKSE csapatának és a végén egy teljesen vállalható és a jövőre nézve tanulságos vereséggel zárták a meccset.
A mérkőzés végeredménye: SZKSE–MAFC Martos: 65-77

Pályán a szentendrei kosarasok – tanulságos három meccs egy hétvégén

Szentendrei KSE - TF-Budapest

Szombaton a junior csapat a TF, vagyis a Tehetséges együttesével mérkőzött, melynek során igen nagy, de vállalható vereséget szenvedett az alakulat. Igaz, hogy bő 30 ponttal kikapott az SZKSE, de mivel az ellenfél játékosai korábban, nagy nevelő egyesületek játékosai voltak, illetve mivel öt játékosuk jelenleg is NBI B-ben szerepel, tisztes helytállással hozta a mérkőzést a csapat.
A mérkőzés végeredménye: 33 - 69

Treff 07 SE - Szentendrei KSE

Vasárnap a szentendrei junior csapat back to back-et játszott, ami azt jelenti, hogy egymást követő napokon két mérkőzésen lépett pályára. A TF elleni hazai mérkőzést követően idegenbe látogatott az együttes a TREFF otthonába. A mérkőzés első félidejében az ellenfél 10-es játékosa ellen gyakorlatilag nem volt ellenszere a szentendrei játékosoknak, amikor ugyanis labda került a keze közé, azt akár hol is kapta meg, valahogy mindig bedobta. A harmadik negyed felénél mar 17 pontos hátrányban játszott az SZKSE, de aztán elkezdett bejönni a csapatnak a kinti dobások, és végre sikerült taktikánkat ráerőltetni az ellenfélre, így a 3. negyedet már csak 1 pontos vereséget szenvedett a szentendrei alakulat. A kezdeti nehézségek ellenére szoros véghajrát hozott a meccs, a 4. negyedre átragadt a 3. negyedben elkapott ritmus, és 2+1-es akcióiknak (a bedobott kosár után megítélt büntetőket is értékesítették a fiúk) is köszönhetően feljött a csapat. 24 másodperccel a vége előtt 1 pont hátrányban az SZKSE támadott, de sajnos a csapat eladta a labdát, melyből az ellenfél megszerezte utolsó kosarát, így végül egy szoros, jó mérkőzésen 3 pontos vereséget szenvedtek a szentendrei juniorok.
A mérkőzés végeredménye: 66 - 63

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben