Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 21. 08:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Szentendrei KSE/Mogyorósi Tünde

Pályán a szentendrei kosarasok: szédületes két meccset nyertek a serdülők

Pályán a szentendrei kosarasok: szédületes két meccset nyertek a serdülők

Szédületes két meccset játszottak a Szentendrei Kosárlabda SE serdülő fiú együttese múlt szombaton, az alakulat ráadásul mindkettő találkozót megnyerte. A juniorok azonban ezúttal kikaptak.

Budai XI. SE - Szentendrei KSE
Fradi fiú 99 - Szentendrei KSE

A serdülők először a Budai XI ellen léptek pályára, a csapat ráadásul a minimális 10 játé-kos helyett csak 9-cel jelent meg a meccsen, így az első félidőben az egyik kosarasnak pihenés nélkül kellett játszania, ráadásul mindkét meccsen. Ezt még betetőzte egy kipon-tozódás is, így egy-két percig csak 4 fős csapattal játszottak a szentendreiek.
A találkozó első negyedében a Budai XI SE elhúzott jelentősebb különbséggel 19-6-ra.
A második és a harmadik negyedben viszont a szentendreiek fokozatosan behozták a le-maradásukat, így a negyedik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó percekben pedig a mieink koncentráltak jobban, így egy ponttal megnyerték a mérkőzést.

A pár perces szünet után rögtön kezdték a második meccset a fiúk, most a Ferencváros ellen. A fáradtság alig látszott a szentendrei csapaton, rendületlenül hajtottak és dobálták a kosarakat. A harmadik negyedben ugyan az ellenfél 21-es játékosa megállíthatatlanul szerezte a pontokat, de a meccs végének feszültségét az SZKSE csapata bírta jobban. Az utolsó percekben több játékos és a Ferencváros kispadja is technikait kapott, így időn túli büntetőkkel fejeződött be a rendkívül izgalmas mérkőzés. Bár a 9 pontos győzelem ma-gabiztosnak tűnik, azonban a végig szoros küzdelem csak az utolsó percekben dőlt el.

A két meccsen a serdülők összeszedetten, fegyelmezetten játszottak és teljes erejükből küzdöttek a győzelemért. A szakvezetés szerint a csapat minden egyes tagja nagy dicsére-tet érdemel, sok kosártalálatával azonban Péchy Zsombort kell kiemelni. Az egyesület segédedzőjének, Németh Kristófnak a higgadt magatartása is példát ad a fiataloknak.

Mérkőzések végeredményei: Budai XI. SE - Szentendrei KSE 59 – 60
Fradi fiú 99 - Szentendrei KSE 83 – 92

Szentendrei Kosárlabda SE

Szentendrei KSE - Szent Pál Akadémia

A Budapest bajnokságban szereplő junior csapat a budaőrsiek mellett a Szent Pál Akadémia alakulatát is fogadta szombaton. A papírforma szerint illetve, mert az ellenfél mindösszesen 6 játékossal érkezett a mérkőzésre, egy biztos győzelemmel számolt a szentendrei egyesület. Ezzel szemben az ellenfél játékosai emberfeletti erővel küzdöttek, a szentendrei fiúk viszont igen indiszponáltan játszottak. A mérkőzés végeredményét nagyban befolyásolta még a sorozatosan kihagyott ziccerek és büntetők. A végeredmény kialakulásához szintén nagy-ban hozzájárult, hogy az ellenfél, teljesen érthető módon, a mérkőzés egészében védeke-zésben a zónázást alkalmazta. A szentendrei fiúk azonban nem találták meg ez ellen a megfelelő ellenszert, taktikát. Az egyesület játékosai bíznak abban, hogy legközelebb jobban játszanak, és a visszavágón megmutathatják, hogy mit is tudnak valójában.

A mérkőzés végeredménye: Szentendrei KSE - Szent Pál Akadémia 58 - 76

A szentendrei kosarasok heti programja:
2013.11.21. Csütörtök 20:00
Hidegkúti KK - Szentendrei KSE NB II.
1125 Budapest, Diana út 35-37
2013.11.23. Szombat 18:30
Szentendrei KSE - Dunaharaszti MTK NB II.
2017 Leányfalu, Szt. Imre herceg u. 9.-11.
2013.11.24. Vasárnap 9:00
Monori SE fiú - Szentendrei KSE Gyerek
2200 Monor, Jászai Mari tér 1
2013.11.24. Vasárnap 11:00
Újpest - Megyeri Tigrisek - Szentendrei KSE Junior (BB)
1046 Budapest, Hajló u. 2-8.

Kapcsolódó cikk:
Pályán a szentendrei kosarasok: szoros lányvereség, szerencsétlen junior nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.