Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 08. 09:44, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotó: asztali.hu

Összművészet és párbeszéd – Ámos Imre és a XX. század

Összművészet és párbeszéd – Ámos Imre és a XX. század

Asztali beszélgetéssel várja az érdeklődőket az Ámos Imre és a XX. század - kortárs összművészeti kiállítás a Régi Művésztelepi Galériában vasárnap. Vendég: Dés László, Konok Tamás, Üveges Krisztina és Parti Nagy Lajos.

December 9-én nyílt meg az Ámos Imre és a XX. század - kortárs összművészeti kiállítás, mely meghosszabbítva, január 20-áig várja a közönséget a Régi Művésztelepi Galériában. Vasárnap, január 13-án kísérőprogramként 16 órától beszélgetés és zene színesíti a tárlatot. Az esemény meghívott beszélgetőpartnere Dés László zeneszerző, zenész, Konok Tamás festőművész, Parti Nagy Lajos író és Üveges Krisztina művészettörténész. A rendezvény ingyenes!

Ámos Imre és a XX. század - kortárs összművészeti kiállítás megtekinthető minden nap 10 és 17 óra között a Régi Művésztelepi Galériában. A kiállítás fővédnöke Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi, a kiállítás védnökei Fabiny Tamás evangélikus püspök és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát.

Ámos Imre festőművész életútja szorosan összefügg a huszadik századdal, a holokauszt érthetetlenségével, az európai etika megingásával. Ezeket a kérdéseket kívánja az alábbi úton a kiállítás feltenni: Megtört tér; megtört idő; törvény és törvénytelenség; apokalipszis; remény és áldás. Az egyes tereknél feltüntetett meghatározások zsoltáridézeteken keresztül van feltüntetve.

A kiállításra kortárs írókat, szobrászokat, festőművészeket és zeneszerzőket szólított meg az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány, hogy az európai etika huszadik században kialakult értelmetlen hiányára reflektáljanak. Meglátásunk: egy zsidó-keresztény párbeszéden alapuló, a kortárs művészeti életet megszólító kezdeményezés kiállítás formájában való életre hívása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.