Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. December 02. 07:21, kedd | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ónos eső – még mindig katasztrófális a helyzet

Ónos eső – még mindig katasztrófális a helyzet

Több helyen az éjszaka után, még most is dolgoznak a katasztrófavédelem tűzoltó egységei az ónos eső miatti károk felszámolásán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedd hajnalban az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: a hétfőn érkezett télies időjárás következtében folyamatosan érkeztek a bejelentések leszakadt faágakról, kidőlt fákról, kisebb-nagyobb áramkimaradásokról, vezetékszakadásról. Mindezek több helyen a közúti, vasúti közlekedést is érintették.

Heves, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fővárosban alakult operatív törzs a helyzet kezelésére.

Éjszaka Pest megyében volt a legkritikusabb a helyzet. Összesen 37 településen voltak problémák az áramellátással, 21 településen jelenleg sincs áram – mondta a szóvivő, kiemelve: az áramszünet a kistarcsai kórházat is érintette, ahol így tartalék áramforrásról kellett biztosítani az energiaellátást. Dobogókőn továbbra is fenntartják a melegedőhelyeket – tette hozzá Hajdu Márton.

Ónos eső – még mindig katasztrófális a helyzet

A katasztrófavédelem mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne megszokás szerint közlekedjen. A tömegközlekedésben, a vasúton és utakon is lehetnek balesetek, fennakadások, ezért javasolják, hogy mindenki időben induljon el, s előtte tájékozódjon az időjárásról, az utak állapotáról és a lezárásokról – hangsúlyozta az OKF szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint jelenleg kilenc megyében (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém) és Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az ónos eső miatt.

Az előrejelzés szerint kedden, a nap folyamán az eső mellett a Dunántúlon, az Észak-Alföldön ónos eső, az Északi-középhegységben havas eső, havazás is kialakulhat. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni