Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. December 20. 08:33, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Olimpiai elismerés a szentendrei úszóknak

Olimpiai elismerés a szentendrei úszóknak

Az olimpiai bajnoki elismerést kaptak a szentendrei úszók a Honvéd Kossuth SE közelmúltbeli évadzáró rendezvényén a V-8-ban, ahol Gyurta Dániel jutalmazta az idén kiemelkedően teljesítő sportolókat.

Elismerés átadással és évértékeléssel lezárta az évet a szentendrei Honvéd Kossuth SE, melynek úszószakosztálya a közelmúltban a V-8 konferenciatermében tartotta évadzáró eseményét. Az alkalmon részt vett Gyurta Dániel, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk is, aki a Magyar Úszó Szövetség minősítési szintjei alapján kitüntető címeket adott át az idén kiemelkedő eredményt elérő szentendrei úszóknak. A MÚSZ aranyjelvényes elismerését Abonyi-Tóth Gréta és Pintér Áron kapta, ezüstjelvényes lett Szabó Beatrix, Bálint Gergő valamint Albert Kolos, míg bronzjelvényt vehetett át Domokos Lóránt, Fejérdy Vince, Nagy Dorottya, Füzesi Mátyás illetve Kocsis Botond. Rajtuk kívül az egyesület kihirdette, hogy kik lettek az idei évad legeredményesebb versenyzői, a címeket pedig Szabó Teodóra és Albert Zsombor érdemelte ki.

Gyurta Dániel az eseményen elmondta, hogy szívesen érkezett Szentendrére, ahogy szívesen is vesz részt hasonló eseményeken, mivel tudja, hogy az ifjú úszótehetségeknek szükségük van példaképekre, akikkel egy-egy találkozás rendkívül nagy lendületet adhat az utánpótlásnak a sportolói pályafutásban. Mindemellett olimpiai bajnok úszónk karrierjét a Honvéd Kossuth mestere, ifjabb Szabó László alapozta meg.

Az évadzáró svédasztalos vacsorával zárult, melyen a versenyzők feltehették kérdéseiket Gyurta Dánielnek, sőt emellett fotózásra és aláírásgyűjtésre is lehetőség nyílt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.