Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Szeptember 29. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter/fotó:szentendreihirek.hu

Négy elem kiállítássorozat: Vízalatti tárlat Szentendrén

Négy elem kiállítássorozat: Vízalatti tárlat Szentendrén

Rendhagyó és stílusteremtő vízalatti kiállítás nyílik hamarosan a V-8-ban. A tárlat a Négy elem című, Szentendrén több helyen is látható kiállítássorozat egyik eseménye.

Négy elem címmel szervezett kiállítást festészet, szobrászat, grafika, alkalmazott grafika, illusztráció, textil, kerámia és fotóművészet kategóriákban a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjai részére. Mindezzel az egyesület célja, hogy átfogó keresztmetszetét adja jelenlegi tagjai munkásságának, és a tűz-víz-levegő-föld tematika mentén bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. A beérkező és a szakmai zsűri által kiválasztott művekből pedig vándorkiállítást rendez az egyesület, Budapesten az Olof Palme Házban illetve Szentendrén, a Régi Művésztelep Galériájában, a Barcsay Múzeumban és a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban.

A Négy elem felhívásra 470 alkotó – a legfiatalabb alkotóktól a középgeneráción át az idősebbekig valamennyi korosztályból – küldött be pályaművet a vizuális művészet minden területéről.

Vízalatti tárlat a V-8-ban
A Négy elem című kiállítás-sorozat egyik különleges látnivalója lesz a V-8 tárlata, melyen 72 mű nagyított printjeiből látható a Vízalatti tárlat. Ráadásul már maga az épület is művészi installációvá változik, a külső építészeti homlokzatához alkalmazkodó, 11 darab 450×600 centiméteres matrica „csomagolja be” a létesítményt. A Vízalatti tárlat kiállító művészeire a vendégek is szavazhatnak, a legtöbb szavazatot gyűjtő művész így közönségdíjat kap. A látogatók között pedig Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete katalógusokat sorsol ki a megnyitón a V-8.

A Négy elem című kiállítás ünnepélyes megnyitója és díjátadása:
október 5. szombat 12.00 MűvészetMalom
A Vízalatti tárlat megnyitója:
október 5. szombat 15.00 Szentendrei Városi Uszoda és Szabadidőközpont. A kiállításon a vendégeket köszönti: Kálnoki-Gyöngyössy Márton múzeumigazgató, Szentendre kulturális és turisztikai vezetője és Dietz Ferenc polgármester, majd a tárlatot megnyitja professor emeritus Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. A kiállítás-sorozat kurátora: Szeifert Judit művészettörténész, a Vízalatti tárlat koncepció tervezője és kurátora Sárkány Győző grafikus, érdemes művész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt