Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 18. 08:06, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Napirenden a non-profit hulladékgazdálkodás Szentendrén – testületi hírek

Napirenden a non-profit hulladékgazdálkodás Szentendrén – testületi hírek

A szentendrei hulladékgazdálkodás no-profittá tételének legcélszerűbb megoldását keresték egyebek közt a képviselők a keddi rendkívüli testületi ülésen, melyen a város hitelállománya is napirenden szerepelt.

Rendkívüli testületi ülést tartott a szentendrei testület kedden, melyen több napirendet is tárgyaltak a képviselők. Dietz Ferenc polgármester beszámolója szerint a közgyűlésen döntés született arról, hogy a városvezetés nem enged a bankoknak, a fennmaradó kölcsönállomány kifizetésére illetve a futamidő lerövidítésére vonatkozó követelésének.

Emellett határoztak a képviselők, hogy az önkormányzat szakvélemény alapján dolgozza ki a városi hulladékgazdálkodás non-profit társaságként működtetésének legcélszerűbb megoldását is.

Legutóbb múlt csütörtökön 40 napirenddel tartottak rendes ülést a képviselők, akik akkor tárgyalták egyebek közt a Fiáker és elektromos kisbusz belvárosi üzemeltetésének pályáztatását. Döntöttek a városvezetők arról, hogy a kiemelt városi rendezvényeknél (például Szentendre Éjjel-Nappal) az éjszakai nyitvatartások korlátozása feloldható, emellett a közösségi együttélés szabályait megszegők újra bírságolhatók.

Mindemellett sem az étkezési, sem a szociális ellátási díjakat nem emeli a városvezetés a tavaly végrehajtott reorganizációnak köszönhetően. Az önkormányzat továbbá tanulmánytervet készít a Pap-szigeti területek árvízvédelméről és a zsilipek felülvizsgálatáról, illetve döntöttek a képviselők arról is, hogy több hazai egyetemmel és főiskolával is felsőoktatási együttműködést kezdeményezzen a város.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;