Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 04. 15:23, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Művészeti egyetemek fesztiválja Szentendrén

Művészeti egyetemek fesztiválja Szentendrén

A budapesti művészeti egyetemek hallgatói mutatkoznak be péntektől vasárnapig a szentendrei MűvészetMalom Testvérmúzsák című fesztiválján.

A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága által újra meghirdetett, az NKA támogatásával megvalósuló fesztiválnak több mint 30 éves előzménye van, hiszen az 1970-es években Szentendre volt a helyszíne a – már akkor is Testvérmúzsák címet viselő – Művészeti Főiskolák Országos Találkozóinak –mondta el az MTI-nek Krizbainé Szabó Éva kulturális menedzser.

A háromnapos fesztiválon a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak vizsgafilmjei, valamint Angelusz Iván „testfilmje” mellett Harold Pinter A gondnok című drámáját láthatják a nézők Lukáts Andor rendezésében, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet a dzsessz tanszak képviseli, a Táncművészeti Főiskola bemutatkozó előadása mellett pedig a nézők találkozhatnak a Budapest Kortárstánc Főiskola hallgatóinak Repülő szőnyeg című produkciójával is, amelyet Grencsó István unplugged zenéje kísér.

A programsorozatot vasárnap este a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színművészeti Tagozatának vendégjátéka zárja, ahol Lorca Bernarda Alba háza című drámájának zenés változata látható.

A rendezvény keretében tartják a nagy rajzolás idei szentendrei eseményét is a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével vasárnap, „a közös alkotásba bárki bekapcsolódhat” - hívta fel a figyelmet a Krizbainé Szabó Éva.
A kicsiket szombaton délután kreatív művészeti foglalkozásokra várják, míg vasárnap délelőtt a Borka Mumusföldön című különleges gyermekelőadásra és közös bábozásra invitálják őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.