Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2012. Október 04. 15:23, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Művészeti egyetemek fesztiválja Szentendrén

Művészeti egyetemek fesztiválja Szentendrén

A budapesti művészeti egyetemek hallgatói mutatkoznak be péntektől vasárnapig a szentendrei MűvészetMalom Testvérmúzsák című fesztiválján.

A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága által újra meghirdetett, az NKA támogatásával megvalósuló fesztiválnak több mint 30 éves előzménye van, hiszen az 1970-es években Szentendre volt a helyszíne a – már akkor is Testvérmúzsák címet viselő – Művészeti Főiskolák Országos Találkozóinak –mondta el az MTI-nek Krizbainé Szabó Éva kulturális menedzser.

A háromnapos fesztiválon a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak vizsgafilmjei, valamint Angelusz Iván „testfilmje” mellett Harold Pinter A gondnok című drámáját láthatják a nézők Lukáts Andor rendezésében, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet a dzsessz tanszak képviseli, a Táncművészeti Főiskola bemutatkozó előadása mellett pedig a nézők találkozhatnak a Budapest Kortárstánc Főiskola hallgatóinak Repülő szőnyeg című produkciójával is, amelyet Grencsó István unplugged zenéje kísér.

A programsorozatot vasárnap este a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színművészeti Tagozatának vendégjátéka zárja, ahol Lorca Bernarda Alba háza című drámájának zenés változata látható.

A rendezvény keretében tartják a nagy rajzolás idei szentendrei eseményét is a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével vasárnap, „a közös alkotásba bárki bekapcsolódhat” - hívta fel a figyelmet a Krizbainé Szabó Éva.
A kicsiket szombaton délután kreatív művészeti foglalkozásokra várják, míg vasárnap délelőtt a Borka Mumusföldön című különleges gyermekelőadásra és közös bábozásra invitálják őket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be