Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. December 23. 09:22, hétfő | Helyi
Forrás: Rózsa Dávid

Megvan az ötödik is zsinórban – újabb kosaras siker

Megvan az ötödik is zsinórban – újabb kosaras siker

Utolsó idei NB II-es meccsét játszotta a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt csapata múlt héten. A fiúk év végére kitettek magukért, hiszen utolsó öt meccsüket megnyerték. Az év zárásaként a MAFC BME együttesét győzték le.

SZKSE - MAFC BME
A hétvégi forduló után, szerdán rögtön hétközi fordulót rendeztek Leányfalun, ahol az SZKSE csapata az utolsó NB II-es meccsét játszotta ebben a naptári évben. Az ellenfél a fiatal MAFC BME csapata volt, akiket 4 zsinórban megnyert mérkőzés után fogadott a szentendrei csapat.

Az első negyed nem hozott pontgazdag játékot, mindkét csapat keményen védekezett és sok dobást hagyott ki a támadó oldalon. Ennek megfelelően az eredmény is elég alacsony volt, de a vendégek így is 6 pontos előnyt tudtak kidolgozni, 12-18-ra vezetve a negyed végén.

A második negyedben még kevesebb pont született, azonban a szentendrei fiúk egy fokkal feljebb tudtak lépni védekezésben, így mindössze 7 pontot engedve a vendégcsapatnak, 26-25-re vezettek a félidei szünet előtt.

A nagyszünet után se javultak a dobószázalékok, és továbbra is a védekezés játszott meghatározó szerepet a két alakulat játékában. A hazaiak azonban továbbra is jobban tudták korlátozni a vendégek lehetőségeit, így a harmadik negyedet is sovány előnnyel tudták zárni, 39-37-es állással.

A negyedik negyedre kicsit elfáradtak védekezésben az együttesek és több pontot engedélyeztek egymásnak, azonban hiába lett a hazaiaknak is lazább a védekezése, támadó oldalon kompenzálni tudták ezt és végül bár kis különbséggel, de magabiztosan tudták megszerezni a sorban 5. győzelmüket, így jó szájízzel zárhatták a 2013-as esztendőt.

A vége, SZKSE–MAFC BME: 58-54

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.