Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 12. 06:53, kedd | Helyi
Forrás: Dunakeszi Önkormányzata

Megújulnak Dunakeszi játszóudvarai

Megújulnak Dunakeszi játszóudvarai

2015-ben is aktívan zajlott az intézményi játszóudvarok felújításának programja.

A tavalyi évben elkészült többek között a Budai Nagy Antal utcai és az Alagi tagóvoda játszóterének teljes felújítása.

A Lufthansával folytatott közös munka során megújultak a Piros Óvoda kerti elemei, valamint önkormányzati támogatással sor kerül a játszóterének teljes felújítására is.

Az Eszterlánc-Gyöngyharmat óvoda játszóterén is cserékre és új játékokra lehet számítani 2016-ban - amint az időjárás engedi.

A játszóterek felújításán kívül, természetesen az épületek is kiemelt figyelmet kaptak- a Játszóház Óvoda, Eszterlánc Óvoda, János utcai óvoda, Piros Óvoda, Fóti úti bölcsőde, Garas utcai bölcsőde, Alagi tagóvoda, Gyöngyharmat tagóvoda és a Posta utcai tagóvoda épületében is történtek felújítások. A nyári szünetek alatt tisztasági festésekre, vizesblokkok felújítására, épületszigetelésre is sor került.

Dunakeszi Város Önkormányzatának ütemterve szerint 2019-ig megújul az 1. és 2. számú bölcsőde játszóudvara is, valamint a helyi iskolák is sorra kerülnek.

A megnövekedett lakosságszámmal arányos átlagon felüli gyermekáldás miatt a helyi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a város elnyerhesse a család- és gyermekbarát jelzőt. A különböző anyagi hozzájárulásokon kívül (a születési támogatástól és az újonnan bevezetett oltási rendeletről ITT és ITT olvashat bővebben) bevezetésre került a babaköszöntő csomag, melyre jogosult minden dunakeszi lakcímmel rendelkező újszülött.

Bízunk benne, hogy 2016-ban is hasonló módon tehetjük otthonosabbá a város legkisebbjeinek mindennapjait, hiszen Dunakeszi értük és nekik is épül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt