Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 18. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Megszépült a Bükköspart

Megszépült a Bükköspart

Megszépült a Bükköspart múlt hétvégén, a hagyományos pataktakarítás mellett az akcióban résztvevők a játszóteret is rendbe rakták, a gyerekek ráadásul még falfestményt is készítettek.

Bükkös-parti elnevezéssel őszi nagytakarítást és családi napot rendezett szombatra a Bükkös-partiak Baráti Köre Egyesület. Az akcióra már reggel kilencre több, mint száz résztvevő gyűlt össze. Zakar Ágnes, képviselő, az esemény főszervezője kifejtette, hála Istennek most már sokkal tudatosabbak az emberek, mint amikor tizenkét-tizenhárom éve elkezdték ezt az akciót. Ezzel együtt azonban akadt szemét, ami össze kellett szedni, amiben nagyon sokat segítettek a gyerekek, köztük a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, az Izbégi Általános Iskola, a Barcsay Jenő Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulói Móricz Zsigmond Gimnázium diákjai is. Az akció alatt a városrész lakói tizenegy konténerbe helyezhették el a kommunális zöldhulladékukat.

A pataktakarítás során a felnőttek és a gyerekek összegyűjtötték a szemetet a parton és a mederben is. A pataktakarítás mellett a Móricz gimnázium tanulói a közelben lévő játszóteret is rendbe rakták, valamint falfestményekkel díszítették a Bükkös parti aluljárót is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.