Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Január 27. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Kisoroszi Önkormányzata

Megemlékezés Fekete Istvánról

Megemlékezés Fekete Istvánról

2016. január 25-én, Fekete István születése évfordulóján ünnepi megemlékezéssel és koszorúzással adóztak a kisorosziak a neves író emlékére.

Meghívták Dévényi Évát (a Fekete István Baráti Társaság tagját) aki a társaság megbízásából feltárta az író 1958-as itt tartózkodásának részleteit, s ő indítványozta a névadást is.

Meghívták továbbá Futaki (Horog) József ny. Tanár urat, a Kisoroszi Helytörténeti Gyűjtemény létrehozóját, a Móra Könyvkiadó volt szerkesztő-lektorát is, hogy egy félórás irányított beszélgetés keretében járja körül Fekete István akkori kisoroszi kapcsolatait. Meglepetésükre kiderült, hogy a Baktay családnak, B. Tóth Klára kisoroszi származású költő, festőnek, Drozdy Gyula kisoroszi tankönyvírónak, és a régi, híres Franklin Társulat leszármazottjának, Váradi-Brenner András úrnak – akinek családja itteni nyaralójában otthont adott az írónak – milyen érdekes kapcsolódásai voltak névadónkhoz.

A meghitt, szűk körű megemlékezés végén az óvodai nevelők, szülők, Varga Istvánné nyugdíjas óvónő, Benedek Károly képviselő körében Nádasdy - Csontos Elek polgármester úr, Dévényi Éva kíséretében, elhelyezte a megemlékezés koszorúját, a Németh József helyi fafaragó által készített emléktáblánál, miközben elénekelték a Szózatot.

Szűcsné Vitéz Éva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói