Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Május 11. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Marihuánával és szintetikus droggal is kereskedtek

Marihuánával és szintetikus droggal is kereskedtek

Az NNI kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. L. Robert 28 éves, M. Lupu 42 éves román állampolgárok, valamint Sz. Sándor 37 éves szentendrei lakos ellen.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk a gyanúsítottak által - Leányfalu és Szentendre területén - bérelt ingatlanokban nagy mennyiségben foglaltak le a nyomozók cannabis indica növényt.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az egyik kábítószer ültetvény fenntartásában és ott termesztett kábítószer értékesítésében közreműködött A. Ferenc 45 éves szentendrei lakos is. A férfit 2015. április 28-án Budapesten fogták el a nyomozók, mivel bűntársai elfogását követően elrejtőzött a hatóság elől.

A gyanúsítottaknál a marihuánán kívül a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai későbbi házkutatások alkalmával 3,1 kilógramm amfetamint és 100 gramm kokain találtak, amelyekről kiderült, hogy azokat szintén értékesítési szándékkal szerezték be.

A szintetikus kábítószerek beszerzésében és értékesítésében a gyanúsítottak együttműködtek a 39 éves K. Andrással, aki ellen időközben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el nyomozást.

A két ügyet a KR Nemzeti Nyomozó Iroda egyesítette, a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldi a Pest Megyei Főügyészségnek.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára