Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Július 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Ma nyílik a Lupa-tó

Ma nyílik a Lupa-tó

Fehér homokos, mediterrán strandfürdő épült a Budakalász és Szentendre határában található, Lupa-tónál.

A bányatóban eddig tilos volt a fürdés, de a szabályozások ellenére közkedvelt nudista strand jött létre a tónál, de mellettük felbukkantak a hűsölni vágyó családok is. A büntetések korszak most azonban végre lezárulhat, hiszen ma reggeltől hivatalosan is birtokba vehetik a Lupa-tavat a természetes vizek kedvelői. A budakalászi VKC Televízió munkatársai, tegnap délután a próbaüzem napján Gerendai Károllyal valamint Szerdahelyi Rékával, Lupa Strand Kft. képviselőivel beszéltek, akik elmondták, a vízminőség ellenőrök mérése alapján jelenlegi állapotában a Lupa-tó a legtisztább vizű tó ma Magyarországon. A száz hektáros, egy több, mint fél kilométer hosszú földnyelvvel kettéválasztott vízfelületnek egyelőre csak egy szakasza lesz elérhető, de jövő nyárra további bővítéseket is terveznek. A strandon a hűsítő víz mellett, vendéglátóegységek, vízi sportlehetőségek és kellemes, modern épített környezet várja a vendégeket. Az ötletgazda, a nagy nyári fesztiválok jó részét, így a Szigetet is tulajdonosként jegyző Gerendai Károly hozzátette, a létesítmény elsősorban a családokat, pihenni vágyókat szolgálja, ezért nagyobb méretű koncerteket és fesztiválokat nem terveznek a helyszínen, így hangoskodás sem lesz.

Fotó: tvszentendre.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt