Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 16. 15:35, hétfő | Helyi

Kulturális estek a Kék Duna Házban

Kulturális estek a Kék Duna Házban

Az első, szeptember 18-i előadás vendége Győrffy-Villám András huszárhagyományőrző dandártábornok, a Magyarországi Solymász Szövetség titkára, több lovas szakkönyv írója, valamint mozifilmek lovas- és állatszakértője lesz.

Kanyó Erika tisztelettel meghívja Önt és kedves családját közelgő kulturális estjeire. Az első előadáson az agrármérnök végzettségű Győrffy-Villám András lesz a vendég, aki díjlovaglásban és díjugratásban is aktívan versenyzett, napjainkban pedig hazánkon kívül Ausztriában és Olaszországban is rendszeresen meghívott versenybíró. A háború utáni első magyar távlovagló válogatott csapatkapitánya volt, csapata 1984-ben a rosenaui-i világbajnokságon szerepelt.

Egyetemi oktató és előadó a Budapesti Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karán, a Kaposvári Pannon Egyetemen és a Keszthelyi Georgikon Egyetemen. Felsőfokú lovasképzések meghívott előadója.

Az ő nevéhez fűződik a magyarországi huszár hagyományok újraélesztése. A legnagyobb nemzetközi huszárrendezvények rendszeres szervezője és résztvevője.

A lovas szakirodalomban is közismert a neve: szerzője az 1988-ban először megjelentetett, majd 2010-ben bővített kiadásban újranyomott Idomító lovaglás - Spanyol lovasiskola Magyarországoncímű könyvnek. A lovasturizmus kézikönyve című munkája jelenleg is egyetemi tankönyv, a 2004-ben megjelent Lovas Nemzet-ben pedig társszerzője Dr. Hecker Walternek, Jankovics Marcellnek és Szelestey Lászlónak. Az utoló huszárok I-II. kötete átfogó ismereteket nyújt a hagyományőrző lovasok munkásságáról.

A lovagláson kívül solymászattal is egyedülállóan magas szinten foglalkozik hazánkban, a Magyar Solymász Egyesület alapító tagja, solymászbemutatók állandó szereplője.

Lovas- és állatszakértőként közreműködött a Sacra Corona, a Hídember és a Cigánytörvény című magyar filmekben, dolgozott az Andy Vajna által rendezett Napóleon I-II. című filmben is. Számtalan kitüntetés és díj kísérte eddigi munkáját.

A háziasszony, Kanyó Erika mindenkit szeretettel vár a 2019. szeptember 18-án 18 órakor kezdődő eseményre a Kék Duna Házba (Szentendre, Duna korzó 5.).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.