Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2016. Szeptember 29. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Visegrád Önkormányzata

Koncert a zene világnapján

Koncert a zene világnapján

Jazzation és The Quintessence koncert lesz október 1-jén 18.30-kor a visegrádi Duna Moziban.

Az öttagú magyar Jazzation énekegyüttes 2013 májusában indította el meghívásos koncertsorozatát Duplicappella! címen, melynek keretében hazi és külföldi acappella együttesekkel dolgozik együtt, időről-időre közös produkciót is létrehozva. A Jazzation következő meghívottja a grúziai The Quintessence, a világ legifjabb professzionális acappella csapata.

Tagjai 15-19 évesek, elsődleges profiljuk a jazz és hazájuk népzenéje. Az elmúlt években azokon a nemzetközi versenyeken fordultak meg, amelyeken a magyar csapat is. 2015 júniusában a finnországi Tamperében határozta el a két együttes, hogy Budapesten adnak közös koncertet, melyre 2015. november 15-én került sor, 2016 májusában pedig a grúz fővárosban, Tbilisziben hallhatta a közönség közös műsorukat. A The Quintessence tagjaira tévés, gyermek- tehetségkutatóban figyelt fel jelenlegi művészeti vezetőjük és producerük. Bár még mindannyian gimnazisták vagy egyetemisták, napi 4-6 órát próbálnak, három különböző városból utazva a próba helyszínére a hét minden napján. Ennek gyümölcse a rengeteg nemzetközi elsimerés és meghívás, valamint az a professzionális zenei színvonal, amit ilyen fiatalon képviselnek. Egyszerre vokális olimpikonok céltudatos fegyelmezettséggel, és bontakozó ifjú művészek páratlan zeneiséggel.

A 2005-ben alakult Jazzation 2013-ban Grazban, 2014-ben az olaszországi Pinerolóban, 2015-ben pedig Lipcsében nyert nemzetközi versenyt. A német városban a nagydíj mellett a közönségdíjat is kiérdemelték. A magyar vokális jazzkvintett itthon az acappella műfajának népszerűsítője, külföldön a magyar kultúra nagykövete. (www.jazzation.hu)

A 2016. október elsején, 18:30-kor kezdődő koncert előtt, 17:30-tól a Jazzation kreatív zenei kurzust tart: interaktív közös éneklést jazz-gyakorlatokkal, melyre minden érdeklődőt - kortól és előképzettségtől függetlenül szeretettel várnak.

A koncert fellépői:
Jazzation - Várallyay Katus, Bolyki Sára, Kanizsa Gina, Fábián Attila, Homor Máté.
The Quintessence - Natia Svanadze, Elene Dolidze, Salome Dolidze, Giorgi Toradze, Saba Chachanidze, Lasha Murvanidze.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.