Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. December 11. 07:47, kedd | Helyi
Forrás: honvedelem.hu - Kovács Dániel / fotó: Tóth László

Kőkemény pofonok az Altiszti Akadémián

Kőkemény pofonok az Altiszti Akadémián

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a harcművészeti Hanshi-kupát december 8-án. Az idei versenynek Szentendrén az MH Altiszti Akadémia sportcsarnoka adott otthont.

A Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület (SZKHSE) és a Magyar Zen Bu Kan Kempo Karate Sportszervezet közös szervezésében megrendezett nemzetközi harcművészeti verseny fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, szakmai védnöke dr. Borbíró Zoltán, a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára (és Jiu-Jitsu bajnok) volt.

Azért rendezhettük mi a bajnokságot, mivel tavaly a sportegyesület közelharcszakosztálya nyerte meg a Hanshi-kupát” − mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Vura Zsolt, az egyesület elnöke.

Hozzátette: „Egy ilyen nemzetközi verseny megszervezése összetett feladat − a regisztrációs rendszer felállításától kezdve a helyszín és az anyagi háttér biztosításáig −, de mi ebben nagyszerű partnerekre leltünk az MH Altiszti Akadémián. Külön köszönet illeti Horváth Gábor dandártábornokot, Deme Tibor ezredest, illetve az altiszti akadémia logisztikai zászlóalját − rugalmasságuknak köszönhetően rendkívül olajozottan működött a szervezés.”

A verseny nyílt volt, bárki regisztrálhatott, de már az első ránézésre látszott az 5-6 éves gyerekeken is, hogy nem ma hallottak először a küzdősportról.

Két éve kempózok, általában heti két alkalommal van edzés” – mondta el kérdésünkre a 10 éves Vas Tibor Endre, aki ezen a napon fegyveres kategóriában mutatott be formagyakorlatot.

A résztvevők többsége minimum lila öves volt − ők már öt sikeres vizsgán bizonyították tudásukat. Versenybe szálltak a debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola katonasulis növendékei is, akik Fekete András főhadnagy vezetésével érkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.