Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. December 19. 12:01, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/Fotó: facebook.com/Szöllősi György

Kiállították a Puskás-díjat a zürichi FIFA Múzeumban

Kiállították a Puskás-díjat a zürichi FIFA Múzeumban

Alapításának tizedik évfordulója alkalmából kiállították a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi múzeumában a legszebb gólért járó Puskás-díjat.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete közösségi oldalán számolt be róla, hogy a futballkaput és benne labdát formázó elismerés január végéig biztosan látható lesz a múzeumban. A legendás Aranycsapat kapitányáról elnevezett díjat 2009 óta minden évben odaítélik, ennek során az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont. Először a portugál Cristiano Ronaldo vehette át a trófeát - akkor Puskás Ferenc özvegyétől -, majd az idén 11. alkalommal odaítélt elismerést első magyarként Zsóri Dániel érdemelte ki. A trófea melletti érintőképernyőn minden eddigi győztes találat megtekinthető.

Szöllősi György jelezte: a felcsúti Puskás Intézet jóvoltából már 2015 óta Zürichben kiállított tárgyak közül az ideiglenes kiállításon látható még a Puskás által megőrzött német csapatkapitányi zászló az 1954-es világbajnokság csoportmérkőzéséről, valamint "Francisco Puskas" 1962-es világbajnoki akkreditációs kártyája is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.