Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR
Forrás: (x)

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

Budapest, 2023. május 25. – Újabb évadot zárt az általános és középiskolás diákok országos pénzügyi versenye, a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedősorozat. Idén összesen több mint 500 iskola 8700 diákja és 2080 csapata vett részt a négy különböző korosztályban megrendezett vetélkedőn. A Budapesten megrendezett országos döntőben a győzteseknek járó értékes ajándékokat a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok, és a Pénzt vagy életet csapat nyerte. A fiatalok pénzügyi tudatosságát kiemelt stratégiai célként kezelő pénzintézet a 2023/2024-es tanévben is megrendezi a versenysorozatot.

A bizonytalan gazdasági helyzet, a magas inflációs környezet miatt a fiatalok is fogékonyabbak a pénzügyi tudatosságra. Ezt jelzi, hogy a K&H Vigyázz, kész, pénz! idei versenysorozata népszerű volt a diákok körében. “Az idei vetélkedősorozat részvételi adatai is ezt mutatják, hiszen az idei tanévben közel kilencezer diák mérte össze pénzügyi felkészültségét több fordulón keresztül” - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „Évről évre erősödik a fiatalok pénzügyi tudatossága. Ebben a K&H is komoly szerepet játszik, ugyanis az egyik kiemelt célunk: elérjük azt, hogy a jövőben felnőtté váló gyerekek családja, háztartása is tudatosan kezelje a pénzügyeket, ezen belül a megtakarításokat és kiegyensúlyozott legyen a családi költségvetésük. Ez felelősségünk a társadalom iránt.”

A K&H Vigyázz, kész, pénz! idei versenye tavaly ősszel rajtolt el, az első és a második fordulókban, valamint a regionális középdöntőkben online kellett a 3-5 fős csapatoknak a feladatokat megoldani. A budapesti személyes részvétellel zajló döntőbe 4 korcsoportból 8 régióból 1-1 csapat jutott be, a legtöbb csapattal (3-3) Zalaegerszeg és Békéscsaba városa képviselte magát. Az egész napos rendezvényen rendkívüli izgalmak között alakult ki a végeredmény.

● A legfiatalabbak, vagyis a 3-4. osztályosok között a Furfangos forintok nevű csapat, az Egyházaskozár-Bikali Általános Iskolából győzedelmeskedett. A második helyet a kecskeméti Milliomosok 4 gárda, a harmadikat pedig a Békéscsabáról érkező Bankfiókák 2 csapat szerezte meg.
● Az 5-6. osztályba járó gyerekek versenyében a gárdonyi A-PRO-K névre keresztelt csapat vitte a prímet, akik a budapesti Zsetonvadászokat és a balassagyarmati Pénztárca_6b-t előzték meg.
● A 7-8. osztályosok kategóriájában a zalaegerszegi Szerencsetallérok alakulata lett az aranyérmes. A dobogó második és harmadik fokára pedig a balassagyarmati Bezzegtermés és a mátészalkai Aranyásók 5 csoportja állhatott fel.
● A 9-11. osztályosoknál a zalaegerszegi Pénzt vagy életet gárda lett a legjobb. Majd a békéscsabai TizediCa$h és a győri Csapatnév 3.0 csapata következett.

A győztes és helyezett csapatok munkáját értékes nyereményekkel díjazta a versenyt rendező K&H. A dobogó legfelső fokára lépő csapatok tagjai például segway-t vagy tabletet, a helyezettek pedig e-book olvasókat, okosórákat vagy vezeték nélküli fülhallgatókat vehettek át. A helyezést elérő csapatok felkészítői és iskolái pedig több százezer forintos ajándékutalványokkal lettek gazdagabbak. “A K&H minden munkatársa nevében gratulálunk az összes indulónak és köszönjük a segítséget a diákokat felkészítő tanároknak, szülőknek, mentoroknak” – emelte ki Horváth Magyary Voljč Nóra.

A több mint egy évtizedes történelemmel rendelkező vetélkedősorozat évről évre bizonyítja, hogy a diákoknak szükségük van edukációra, iránymutatásra a pénzügyek területén is, annak érdekében, hogy felnőttként tudatosan intézzék a pénzügyeiket. Ráadásul a digitalizáció térnyerése miatt nagyon gyorsan változik ez a terület is, ebben nyújt segítséget minden diák számára a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő és az ahhoz készült oktatási anyag. Az eddigi sikerek alapján a pénzintézet a 2023/2024-es tanévben is megrendezi a vetélkedősorozatot.

Címkék: pénzügyi verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat