Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2016. December 16. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Karácsony az idősekkel

Karácsony az idősekkel

A Gondozási Központ idősei minden évben élvezhetnek akár több előadást is a helyi óvodások, iskolások látogatása során, akik nagy szeretettel adják elő karácsonyi műsorukat az időseknek.

A Központban december 14-én tartották a közös Karácsonyi programot, amelyen először a Református Óvoda kicsinyei örvendeztették meg a nézőket énekeikkel, műsorukkal, majd a Szent András Iskola tanulóinak betlehemezése következett.

Az advent talán legszebb része a betlehemezés, a karácsonyhoz kötődő magyar népszokás. A több szereplős dramatikus játék a legnépszerűbb karácsonyi misztériumjáték, melyben a betlehemi pásztorok párbeszédes, énekes játéka áll. A szereplők ma is eljátsszák a Jézus születéséről szóló bibliai történetet, majd átadják ajándékaikat, jókívánságaikat. Ezután a háziak megvendégelik őket.

Kecskésné Sipos Andrea, a Gondozási Központ igazgatója elmesélte, hogy tavaly is láttak több előadást, és megkérdezte a gondozottakat, nem unják-e többször, több változatban megnézni ugyanazt, de egyértelmű nem volt a válasz. Az idős emberek napját melegséggel és szeretettel tölti meg a gyerekek látványa, és a szép üzenetet hordozó betlehemi történet.

A Központ vendége volt ez alkalommal Verseghi-Nagy Miklós polgármester is, aki köszöntőjében ezt a szép hagyományt méltatta, és a békés, szeretetteljes készülődést. Az idősek narancsot, beiglit, szaloncukrot kaptak a szellemi táplálék mellé kíséretképpen, hogy „megédesítsük napjaikat” – mondta a polgármester.

Fotó: Szentendre Önkormányzata

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.