Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2012. Október 05. 13:08, péntek | Helyi
Forrás: MTI / fotó: hirado.hu

Kábelt loptak a szentendrei HÉV-vonalon

Kábelt loptak a szentendrei HÉV-vonalon

Több villamos- és HÉV-vonalon, köztük a szentendrein is kábelt loptak el csütörtökre virradóan a fővárosban, a kár összértéke 6,4 millió forint – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Az 51-es villamos vonalán, a Gubacsi úton 180 méter hosszan loptak el betáplálási kábelt, a kár mintegy 2 millió forint, az 51-es villamos csak sebességkorlátozással közlekedhet. A 5-ös (szentendrei) HÉV vonalán Budakalász-Lenfonó megállóhelynél szintén betáplálási kábelt vittek el; 40 métert elloptak és több vezetéket megrongáltak, amivel 400 ezer forintos kárt okoztak. A HÉV forgalmában a lopás nem okozott fennakadást.

A 37-es villamos vonalán az elkövetők a kőbányai Kolozsvári utcában reggel 120 méternyi betápláló kábelt vittek el és megrongáltak három kapcsolószekrényt is. A 4 milliós kár helyreállítása a pénteki üzemkezdetre várható, addig az Élessarok és Őrház szakaszon nem közlekednek a szerelvények.

A BKK ezúton is kéri, ha bárkinek információja van az elkövetőkről, vagy az esetről, hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.

Mivel ebben az évben jelentősen emelkedett a kábellopások száma, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik a tolvajok elfogását: 250 ezer forintot kap, aki az elkövetőkről, 500 ezret, aki a fémet felvásárló telepekkel kapcsolatban ad értékelhető információt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be