Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 19. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp / fotó: busztipusok.hu

Új szolgáltatóval változik a helyi buszközlekedés

Új szolgáltatóval változik a helyi buszközlekedés

December elsejétől új szolgáltató működteti a helyijáratokat Szentendrén, ennek köszönhetően változnak a menetrendek, jegy- és bérletárak. A képviselők szerint jobb lesz és olcsóbb is a szolgáltatás.

A helyközi és a helyi közlekedést is biztosító Volán társasággal kétszer is meghosszabbította a szerződést Szentendre a közelmúltban, a most azonban ismét lejár a kontraktus, a folytatásáról viszont már nem tudtak megegyezni a felek. Az önkormányzat alacsonyabb, míg a busztársaság magasabb díjat szeretett volna.
Már a nyáron arról döntött a testület, hogy pályázati úton új szolgáltatót keres a helyi közlekedésre. Két cég is pályázott a kiírásra, a képviselők ki is választották a nyertest.

Az új szerződésnek köszönhetően megszűnik a helyi és helyközi járatok jegyegysége, így december elsejétől különböző jegyekkel és bérletekkel lehet utazni a helyi- és a helyközi buszokon. Az átállás a képviselők szerint nagyfokú alkalmazkodásra készteti a tömegközlekedőket, ám az új rendszerrel jobb lesz a szolgáltatás és árcsökkenés is várható.

A Volánbusz egyébként évi 87 millió forintból vállalta volna a helyi közlekedés működtetését, míg az új szolgáltató 50 millióért teszi meg ezt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.